Meniu
Prenumerata

sekmadienis, rugsėjo 8 d.


IŠSKIRTINIS INTERVIU
N. Gvaramia: jiems nereikia Europos Sakartvele. Jiems reikia Rusijos Gruzijoje
Evaldas Labanauskas, IQ biuro Briuselyje vadovas
Asmeninis archyvas
N. Gvaramia.

Nors Gruzijos pavadinimas laikomas rusiško kolonializmo paveldu, esant dabartinei šalies vyriausybei, jis labiausiai tinka. „Gruzijos pamokos turi būti išmoktos, nes tai yra tikras pavyzdys, kaip Maskva veikia, sakykime, be jokių matomų sąveikų. Bidzina Ivanišvilis yra sėkmingos Rusijos operacijos pavyzdys“, – teigė ilgametis Gruzijos politikas Nika Gvaramia, su kuriuo IQ apžvalgininkas Evaldas Labanauskas kalbėjosi Strasbūre.

– Buvote teisingumo ir švietimo ministras Michailo Saakašvilio vyriausybėje. Tuo metu Sakartvelas buvo proeuropietiškiausia, labiausiai į Vakarus orientuota šalis, palyginti su kitomis posovietinėmis valstybėmis, išskyrus, žinoma, Baltijos šalis. Kaip atsitiko, kad dabar kalbate apie ES sankcijas Gruzijai?

– Tai Rusijos namų darbai, ir Kremlius juos padarė. Tai Rusijos kerštas ir tai įgyvendino B. Ivanišvilis (šešėlinis Gruzijos vadovas – IQ past.).

Juk žinome daugybę atvejų, kai Rusija tiesiogiai nepaskelbė karo. Turiu omenyje konvencinio karo, bet kartu vykdė propagandinį karą ir ėmėsi įvairių kitų priemonių, kišosi į vidaus reikalus ir labai veiksmingai. Deja, ne tik Sakartvele. Matome JAV rinkimus ar Didžiosios Britanijos „Brexito“ referendumą. Rusija naudoja ne tik įprastinę ginkluotę ir ne tik įprastinius karus, bet ir informacinį karą. Ir kažkodėl jai tai sekasi. Gal dėl to, kad Vakarų požiūris labai švelnus?

2024 05 30 06:45
Spausdinti