Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


RIMTI REIKALAI
Belarusiškieji kalneliai
Balys Godauskis
Vyčio Snarskio pieš.

Lenkų saugumiečiai paviešino geopolitinių įdomybių. Pasirodo, rusams veržiantis į Ukrainą, Lukašenka teiravosi lenkų, ar šie įsileistų per sieną, jei šiam prireiktų sprukti. Galima tik spėlioti, koks dabartinėje Baltarusijoje yra Lukašenkos statusas – gubernatoriaus, imitatoriaus ar fokusininko?

Įdomu, kokios aplinkybės susiklostė, kad Aliaksandras vis dar Minske, nepabėgo – ar pats persigalvojo, ar baltarusiškoji KGB neišleido, ar mašina ryte neužsivedė? O juk galėjo nusiskusti ūsus ir sprukti traukiniais į Vilnių. Būtume priėmę, davę butą, skyrę apsaugą – mes juk kolekcionuojam baltarusių prezidentus, opozicijos lyderius, programišius ir kitus šviesuolius.

Lenkai papasakodami apie diplomatiniais kanalais įvykusį šitą pasišnibždėjimą, tikiu, makaronų nekabino. Vadinasi, ilgametis Minsko valdžios uzurpatorius pats gerai nežino, ką veiks kitą dieną ar tos pačios dienos vakarą: gaus šampano su ikrais ar pipirų? Gaus namų arešto, kurio metu Baltarusijos TV kanalais suksis senas įrašas su pamokymais, kad negalima prieš miegą bulvių su mėsa ėsti. O gal priešingai – bus iškviestas į Maskvą ar patį Pekiną tvirtinti santykių, raityti parašų, prakaituoti ant diplomatinio fotelio prieš TV kameras.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

2024 01 07 06:45
Spausdinti