Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


RIMTI REIKALAI
Išsiasfaltuoti keliuką ir dingti SATYRA
Balys Godauskis

Šimonytė pasakė, kad pasitrauks po NATO viršūnių susitikimo. Būtų ir pasitraukusi, bet, akivaizdu, Benkunskas nežino, kur gyvena premjerė.

Vilniaus konservatorių municipalinė valdžia ėmėsi šį pavasarį skubiai asfaltuoti Vilniaus gatves ir keliukus už keliasdešimt milijonų eurų. Bet visai ne tuos. Būtų išasfaltavę iki Šimonytės vilos, turėtų svarią priežastį konservatoriai pasislinkti į opoziciją Seime. Nes Skvernelio įvesta tradicija yra graži, tęstina, oriai brazauskiška. Išsiasfaltavai keliuką, pardavei vamzdyną, susigeneravai viešbutį, vadinasi, palikai pėdsaką. Gali naują partiją steigti. Ar į pensiją išeiti – liaudis myli ūkiškus. O tie konservatoriai Vilniuje nieko nedaro. Visai. Trolina visus dorus opozicionierius. Būtų keliukas iki premjerės trobos – turėtų dabar kritikai kur paišyti „vagys“, „gėda“, „šiferis“, „tvartelis“, „sklypas už eurą“. O dabar – nieko. Ir apskritai kur Šimonytės užmiesčio troba? Kur žiūri Google Street View?

Landsbergis su Šimonyte net reprezentacinėmis lėšomis dar nė nepradėjo taškytis. Kažką neaiškaus rezga pagal pentagono planą. Viską daro atbulai, nevalstybiškai – pusė kadencijos ištiksėjo, o jie – nei kildišienių, nei padoraus agroverslo, nei žuvų kotletų kombinato Muchosranske. Kas juos tokius apskritai prie valdžios prileido? Pabandytų kandidatuoti Kaune. Arba pas žemaičius. Niekas už tokius nebalsuotų: jei savimi negali pasirūpinti, tai argi tokiems gali rūpėti Lietuvėlė mūsų brangi? Viską išparceliavo Amerikai, žydams, o labiausiai – Sorošui. Net sau poros kamazų asfalto nebepasiliko. Škandalas.

Štai Jonavos meras įsigijo du vienodus televizorius. Ir jam vienodai, ką Tapinas mato, sako, rodo. Už reprezentacines lėšas ir reikia pirktis įrankius, per kuriuos po to galėtum ryškiai reprezentuotis. Solidaus politiko užmojai. Įsijungia kasryt, žiūri per tuos abu televizorius „Labas rytas, Lietuva“, bene jau šaukia tėvynė, bene jau metas eiti į premjerus. Ir eis. Tokie eina toli. Tokie gali du postus užimti – ir premjero, ir mero tuo pat metu. Kol jaunas ir perspektyvus, gali ir tris – laisvai tiktų ir į Europos Parlamentą nuotoliniu būdu posėdžiauti, regioniniais rūpesčiais rūpintis. Ir į prezidentus, savaime suprantama.

2023 07 29 06:45
Spausdinti