Meniu
Prenumerata

pirmadienis, spalio 7 d.


RIMTI REIKALAI
Jausmų imperija satyra
Balys Godauskis
Vyčio Snarskio pieš.

Šimtą metų viso pasaulio komunistai ir leftistai stūgavo, esą mūsų planetoje visos bėdos randasi iš amerikietiškojo imperializmo. Neva kiša jie per prievartą visiems laukinį kapitalizmą, užgrobinėja naftos, dujų telkinius, visuose žemynuose įžūliai supirkinėja čiabuvių žemelę, kurią po to iškart gręžia ieškodami skalūnų, o jei jų randa – užnuodija požeminius vandenis. Ir, savaime suprantama, visur negrus muša.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

Pasaulyje daug paradoksų, kurių kariuomenė nesugeba paaiškinti. Pavyzdžiui, tokios šalys kaip Lietuva, anot visokio plauko marksistų, yra totaliai parsidavusios Amerikai, aklai vykdo amerikonų įsakymus, JAV imperialistų batai išmindė mūsų rūtų darželius, išspardė mūsų svirnelių dureles. Bet kažkodėl skalūnų, plytinčių po Žygaičių laukais, taip ir nepajėgė suskaldyti. Išsigando narsiųjų vietos traktoristų. Husseiną Saddamą amerikonai pakorė, Bin Ladeną nukneckino. Visokių chruščiovų, fidelių, čavezų, sidzinpingų grasinimų nepaisydavo, o prieš Žygaičių traktoristus kapituliavo.

Keista ta amerikonų imperija, žvelgiant iš šalies. Bet jei pažiūri iš vidaus – dar keistesnė. Artinasi svarbiausi pasaulyje rinkimai. Dvi svarbiausios pasaulyje partijos iškėlė kandidatus. Nors ne. Respublikonai nieko neiškėlė, Trumpas faktiškai respublikonų vardu išsikėlė. Nes labai nori, jam labai reikia. Taip reikia, kad verčiasi per galvą, stengiasi iš paskutiniųjų. Dažnokai persistengia. Kai pasiklausai jo kalbų, kaskart atrodo – viskas, jau prisišnekėjo, jau kris reitingai. Bet nekrenta. Kad ir ką kliedėtų – porą dienų reitingas pasvyruoja, po to vėl stabilizuojasi. Vėl įsivyrauja lygybė.

2024 10 06 06:45
Spausdinti