Meniu
Prenumerata

pirmadienis, rugsėjo 16 d.


RIMTI REIKALAI
Lietuviškos laimės ingredientai satyra
Balys Godauskis
Vytis Snarskis

Naujausios apklausos rodo, kad lietuviai yra vieni didžiausių optimistų visoje ES. Blogyn gyvenimo kokybė krypsta tik kunigams, nes, kuo lietuviai geriau gyvena, tuo rečiau lankosi bažnyčiose, o 80 proc. bijo prisipažinti, kodėl.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

Bet neapsigaukime, ne viskas rožėmis klota ir lietuviams pasauliečiams. Šiuo metu geopolitinė padėtis yra visiškai sumauta. Idealiame pasaulyje Žemės rutulys būtų cepelino formos, o ta didi savo nušiktomis plynėmis teroristų šalis (neminėkim jos pavadinimo) galėtų arba išnykti, arba prasidėti kur nors už Uralo kalnų ir už bent 5000 km platumo buferinės Mongolijos. Lietuva būtų plati, neaprėpiama, kaip prie Vytauto Didžiojo, joje niekada nenusileistų saulė, turėtume 1000 km bendrą sieną su Ukraina, 500 km – su Latvija, 520 km – su Estija. Su Lenkija – tokio pat ilgumo kaip dabar. Vietoj Kaliningrado srities būtų mums broliška Prūsija, kuri tuo pat metu būtų ir Vokietija, nes su vokiečiais ribotis apsimoka. Kokių 14 kilometrų sieną turėtume su demokratiškąja Baltarusija vien tik tam, kad galėtume jiems gabenti cigarečių kontrabandą, nes idealiame pasaulyje pas juos rūkalai būtų keleriopai brangesni nei pas mus, o lietuviai tuo aktyviai ir piktdžiugiškai naudotųsi.

Baltijos jūra būtų apvali ir negili, maždaug iki kelių, kad iki kaimynų suomių ir pas skandinavų tautas galėtume nubristi per valandą, dvi – ilgiausiai. Britų salynas nuo mūsų krantų irgi būtų ne per toli, kad neūkanotą dieną būtų galima įžiūrėti Albiono krantus ir, pasiraitojus kelnes, be vargo nukakti pas tuos anglus ir airius į ekskursiją, kuo ir dabar užsiima nemenka dalis lietuvių, už visas tas keliones smarkiai permokėdami godžioms pigių skrydžių bendrovėms.

2024 08 04 06:45
Spausdinti