Meniu
Prenumerata

pirmadienis, rugsėjo 16 d.


RIMTI REIKALAI
Nugalėtojų niekas neteis satyra
Balys Godauskis

Seimo rinkimai, kaip ir olimpinės žaidynės, rengiami kas ketverius metus. Skirtumas toks, kad olimpines žaidynes transliuoja viena televizija, o Seimo rinkimus – visos. O visa kita – elementarus chaosas, kur kiekvienas dalyvis rungiasi, kaip išmano: kažkas šoka į tolį, kažkas – į aukštį, kažkas tiesiog šoka breiką ar į olimpinę programą neįtrauktus pilvo šokius. Vieni papirkinėja ledais, kiti – gražiais žodžiais su dirbtiniais saldikliais. Po visų balsavimų ir Vyriausiosios rinkimų komisijos skaičiavimų paskelbiama medalių lentelė, kurioje matyti, kiek aukso, sidabro iškovojo rusijos atletai, kiek – provakarietiški. Dar būna kažkokie „už Lietuvą“. Bet tie, kur labiausiai už Lietuvą, mieliau sėdi, jei leidžia mandatas, Europos Parlamente, nes mylėti Lietuvą per atstumą labiau apsimoka.

Sociologai gąsdina, kad laimės jungtinis lietuviškasis rusiškųjų politinių atletų aljansas. Kol jie laimės, kol duos priesaiką, kol išsirinks delegatus važiuoti į maskvą rusiškos saulės parvežti – žiū, jau ir ukrainiečiai bus į kremlių sulindę. Įsivaizduokit, atvažiuoja Uspaskis, Žemaitaitis, Vėgėlė ir į juos panašūs veikėjai jiems žinomu adresu į raudonąją aikštę, bar bar bar pro šonines kremliaus dureles, kur rusiškos saulės išdavimo punktas, o ten jau Zelenskis su Zalužnu besėdį ir delegatų beklausią: čej Krym? Mūsų iškilieji delegatai – myžt į kelnes: ee, de facto, kaip pažiūrėsi, tų ir yra, kas stipresnis esamuoju momentu, paliubomu. Žodžiu, špygą jie parveš, o ne rusišką saulę.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

Aišku, gal koks Trumpas su Bideno patarėjais neleis Zelenskiui su tais visais generolais maskvos užimt, atkalbės, prigrasys, atseit negalima ir neverta. Gal tuo metu maskvos srity vyks kautynės, žiemos karas visu gražumu, neskraidys lėktuvai, pusnyse stovės traukiniai. Apsidrausdami tegu siunčiasi, kaip kokia Prunskienė savo imperines regalijas, raudonąją saulelę diplomatiniu paštu dėžutėje nuo lygintuvo. Arba konspiraciškai konservuotą – kaip kilkę pomidorų padaže.

2024 09 01 06:45
Spausdinti