Meniu
Prenumerata

sekmadienis, rugsėjo 8 d.


RIMTI REIKALAI
Suvalkų tunelis satyra
Balys Godauskis

Gadina nervus tie rusai. Užpuolė Ukrainą užpernai, nuo Kyjivo, Charkivo, Chersono juos nuvijo, iššaudė paveldėtąjį sovietinį artilerijos sviedinių arsenalą, iššaudė milijonus š. korėjos sviedinių, į priekį beveik nepasistūmėjo. Dar kartą lindo prie Charkivo, vėl gavo. Buvo išeikvoję raketas, dabar skubotai kepa naujas, šaudo tiesiai nuo konvejerio. Iranietiškus dronus leidžia tuzinais kasnakt. Padaro žalos Ukrainai, bet ne tiek, kad priartintų kapituliaciją. Tiesa, dar turi begalybę valdomų aviabombų ir pranašumą ore. Nors ne visur ir ne visada. Ir mėsmalę Ukrainos laukuose, kurioje kasdien prašampa po gerą tūkstantį samdinių ir rekrūtų.

Bet kuri civilizuota šalis po tiek patirtų nuostolių ir abejotinų postūmių būtų atsitraukusi dešimt kartų. Bet mordoras nepailsta – blogis, sukryžmintas su beprotybe, – kaip neišsikraunantis akumuliatorius. Iš šalies žiūrint atrodo, kuo labiau neapsimoka, tuo atkakliau jie lenda. Net jei ukrainiečiai subombarduos visas naftos perdirbimo gamyklas, rusai nesustos – prisipildys šešiasdešimtųjų laidos tankų bakus asilų šlapimu ir varys toliau. Kokia to prasmė, kokie tikslai? Jokios prasmės, tikslai – nesvarbu. Tiesiog pils, nes gali sau leisti. Nes asilų rusijoje niekada nepristigs.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

Net jei suvoki, kad pulti bet kurią NATO šalį rusams visai neapsimoka, beveik nėra kuo, greit nebebus kam, tai dar nereiškia, kad jie niekada to nebandys. Net jei ir nebandytų fiziškai pulti, jie nuolat prigalvoja tūkstančius informacinių išpuolių, po kurių jautresnių nervų piliečiai jaučiasi šūdinokai ir pradeda svarstyti atsarginius variantus, kaip nelaimės atveju kuo skubiau perkelti šeimą ir būtiniausius rakandus į saugesnę vietą. Perka butus kitame Europos pakraštyje, Afrikos pasienyje. Turbūt pirktų ir Madagaskare, bet susisiekimas nekoks. Tačiau jei įsipliekstų karo židinys Suvalkų koridoriuje, tuomet jokio skirtumo, ar pirkai butą Bydgoščiuje ar Tora Bravoje. Ir pigius skrydžius tą pačią dieną atšauktų. Ir „Via Balticoje“ atsirastų nebepravažiuojamų ruožų.

2024 07 21 06:45
Spausdinti