Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


PASAULIS 2024
Ukrainiečiams reikia padėti atsigauti psichologiškai ir fiziškai
Dara Massicot

Karinė, ekonominė ir diplomatinė Rusijos invazijos į Ukrainą kaina akivaizdi jau beveik dvejus metus. Tačiau esama ir daug kitų nematomų šio karo kaštų, pavyzdžiui, psichiniai ir fiziniai randai, kuriuos abiem pusėms kelia intensyvios kovos.

Ukrainai su rėmėjais kuriant ilgalaikius šalies atstatymo planus, karo niokojamos valstybės vyriausybė ieško politinių sprendimų, kaip padėti savo kariams pasveikti ir įveikti sunkumus. Diegiant plataus masto traumų gydymo programą jai neabejotinai prireiks pagalbos.

Ukrainoje yra daug grupių, patiriančių įvairių rūšių traumų: milijonai karių ir jų artimųjų, sveikatos priežiūros sektoriaus ir kiti skubios pagalbos darbuotojai, nuolat matantys mūšio sąlygas ir aukas, šalies viduje ir į užsienį persikėlę asmenys, karo belaisviai.

Mūsų prenumeratos puslapyje prenumeratoriai.lt Jūs galite įsigyti spausdintą žurnalą „Pasaulis 2024“, kurį nedelsiant išsiųsime nurodytu adresu. Portale IQ.lt bus publikuojama didžioji dalis šio žurnalo tekstų ir jie bus prieinami įsigijus IQ.lt Premium turinio prenumeratą.

2024 01 26 13:00
Spausdinti