Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


RIMTI REIKALAI
Už ką jie mūsų nemyli? satyra
Balys Godauskis

Ekspertai nutekino duomenų, esą Putinas 2021 m. buvo nusprendęs užpulti Japoniją, bet kažkas jam sumaišė popierius, todėl pasiuntė savo teroristus į Ukrainą. Labai keista – kam jiems dar daugiau salų? Nemoka rusai salose gyventi – nei Sachaline suorganizavo žmonišką gyvenimą – tik palaikes pašiūres, nei Kuriluose išeina susitvarkyti. Turi milžinišką Naujosios Žemės salyną, bet ten nieko nedaro, tik eksperimentines bombas mėto. Turėjo nusignybę iš ukrainiečių Gyvačių salą, mažytę tokią, bet ir ten nepavyko įveisti rusiškosios civilizacijos. Kam jiems tos japonų salos?

Kiek daug kas rašė, kad prieš Ukrainą galėjo ar turėjo užpulti mus. Atseit, ko jiems nepulti, kai niekas nežino, ar iškart NATO reaguotų ir aktyvuotų 5-ąjį straipsnį? Tarkim, susprogdina branduolinę bombą virš debesų šalia Panevėžio. Kol mes žiūrim į atominio grybo pusę, užima Suvalkų koridorių, skubiai iškasa Donelaičio palaikus, išrenka Tolminkiemio kirchę ir viską išbogina į Murmanską. Lietuvių kovinė dvasia pakirsta, visi nuleidžia rankas.

Bet visai šalia yra lenkai, kuriems tas Donelaitis – buvęs nebuvęs. Tie tai iškart užkurtų pirtį. Kiek jie himarsų užsisakė? 500? Ne varnoms šaudyti. Išbandytų ant koridorininkų. Tada jau ir lietuviai atsibustų, pradėtų lįsti iš miškų nešini samanotais kulkosvaidžiais, stingeriais ir visais kitais džavelinais. Danai, norvegai, švedai, suomiai įsitrauktų. Latviai ir estai. Ukrainiečiai. Užpernai dar būtų buvę neaišku, ar banderovcai suskubtų, jei kiltų kautynės laukuose tarp Veisiejų ir Seinų. Dabar tikrai atidumtų – tiesiai per Baltarusijos pelkynus – maskolių mušti.

Hipotetinis Lietuvos užpuolimas iki karo Ukrainoje ir po karo Ukrainoje – tokie skirtingi dalykai, kad tuščias reikalas lyginti. Mes dar nežinome, ar karui pasibaigus kremliaus teroristai dar turės sandėliuose sovietinių raketų liekanų? Ar ukrainiečiai visus strateginius bombonešius sumals engelsų ir riazanių aviabazėse? O gal liks keletas paslėptų už Uralo – kad būtų kuo Macroną ir kitus jautrius NATO lyderius šiurpinti.

2023 01 21 06:45
Spausdinti