Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


RENGINIAI
Dvidešimt pirmoji Vilniaus knygų mugė kvies pažinti J. Meką
BNS
Fotobankas
Jonas Mekas.

Dvidešimt pirmoji Vilniaus knygų mugė kvies į maždaug 650 renginių, ypatingą dėmesį skiriant pernai mirusio Jono Meko gyvenimui, kūrybai ir idėjoms. 

Po savaitės prasidėsiančio literatūrai, muzikai ir kultūrinėms diskusijoms skirto renginio organizatoriai šiemet žada apie 450 susitikimų leidyklų stenduose su autoriais, 65 svečius iš užsienio bei 19 renginių erdvių penkiose salėse.

Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto Leidybos centro vadovas Gytis Vaškelis sako, kad į trečiąjį dešimtmetį žengiančią Vilniaus knygų mugę geriausiai apibūdina jos šių metų šūkis – J. Meko žodžiai, jog „gyventi reikia be formulių, reikia būti atviram“. Šiam kūrėjui bus skiriamas ypatingas dėmesys.

„Jono Meko gyvenimas – kaip didelis, ilgas, nuolatinis filmas. Jis nenutrūko 90 metų. Bet jo dokumentinė dalis – dar tik prasideda. Mums dar reikia pažinti jo gyvenimą, jį patį. Mugė yra gera proga susipažinti su šiuo pasaulinio masto menininku, kuris Lietuvai šiandien yra gal kiek ir per didelis“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė G. Vaškelis.

2020 02 13 15:29
Spausdinti