Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


Japonų iliustratorius: „Dauguma mūsų prisibijome technologijų“
Laura Čiginskaitė
Hiroyuki-Mitsume Takahashi piešimą lygina su dainavimu.

Daugiau nei 8 tūkst. kilometrų nuo Lietuvos nutolusi Japonija jau ne pirmą rugsėjį priartėja prie Vilniaus. Šiųmečiame festivalyje „nowJapan“ savo darbus pristatys ir menininkas Hiroyuki-Mitsume Takahashi. Apie savo kūrybą jis pasakojo Laurai Čiginskaitei.

Futuristinės, groteskiškos, pripildytos mokslinės fantastikos ir gatvės kultūros elementų – tokios menininko Hiroyuki-Mitsume Takahashi kurtos iliustracijos, atnešusios jam pripažinimą ne tik Japonijoje, bet ir visame pasaulyje.

Menininkas iliustracijas pradėjo piešti maždaug prieš 20 metų. Šiandien jis kuria ir pasitelkęs kompiuterinę programą „Adobe Illustrator“. Hiroyuki-Mitsume Takahashi susižavėjo šia programa dalyvaudamas kūrybinėse dirbtuvėse. Tada jis galėjo rinktis iš „Adobe Photoshop“ ir „Adobe Illustrator“ programų. Būtent pastarosios suteikiamos galimybės sužavėjo labiau, ir ji tapo pagrindiniu menininko įrankiu.

Hiroyuki-Mitsume Takahashi darbuose pastebima nemaža technologijų įtaka – dažnai iliustracijose vaizduojami žmonės, turintys robotų savybių. „Domiuosi technologijomis, jų ir žmonių santykiu. Dauguma prisibijome technologijų, todėl aš noriu kalbėti apie laimę, taiką kartu su technologinėmis naujovėmis. Man įdomu kurti vaizdus, kurių anksčiau niekas nematė, pabrėžti virtualumo ir realybės ryšį“, – apie dominančias temas su užsidegimu kalbėjo menininkas.

2018 07 30 18:13
Spausdinti