Meniu
Prenumerata

sekmadienis, rugsėjo 8 d.


DAINŲ ŠVENTĖ
Kad giria žaliuotų dar ne vieną šimtą metų
Agnė Žemaitytė
ELTA
Nuotaika jau šventinė.

Šimtmetis yra puiki proga įsivardyti savo esmę, sako birželio 29–liepos 6 d. Kaune ir Vilniuje vyksiančios šimtmetį mininčios Lietuvos dainų šventės rengėjai. Agnei Žemaitytei šventę organizuojančio Lietuvos nacionalinio kultūros centro atstovė Ieva Krivickaitė papasakojo, su kokiais iššūkiais tenka susidurti, ir patarė, ką daryti nesuskubusiems įsigyti bilietų į populiariausius šventės renginius.

– Kaip pristatytumėte Dainų šventę pirmą kartą apie ją girdinčiam žmogui?

– Lietuvos dainų šventė yra visos šalies sąskrydis, kurio metu Lietuvos gyventojai ir užsienyje gyvenantys lietuviai susiburia savaitei įspūdingų renginių. Po ištisų mėnesių pasiruošimo ir repeticijų namie meno kolektyvai – chorai, orkestrai, šokių grupės – susiburs Kaune ir Vilniuje ir kurs įspūdingus masinius pasirodymus. Į bendrą chorą susilies 12 tūkst. dainininkų balsai, viename rate suksis 9 tūkst. šokėjų. Iš viso šventėje šiemet pasirodys net 37 tūkst. atlikėjų, kuriuos stebės iki 250 tūkst. žiūrovų. Per šventės savaitę įvyks 14 renginių, kurie žiūrovus supažindins su įvairiausiais meno žanrais – šalia jungtinių koncertų vyks liaudies dailės paroda, folkloro diena, veiks pasaulio lietuvių bei Lietuvos tautinių bendrijų paviljonų miestelis.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

2024 06 29 06:46
Spausdinti