Meniu
Prenumerata

penktadienis, gegužės 3 d.


UŽVERTUS KNYGĄ
Kaip elgtis, kai serga ne žmonės, o organizacijos?
Agnė Žemaitytė

Du verslo lyderystės praktikai ir teoretikai Alisa Miniotaitė ir Ignas Staškevičius, prieš ketverius metus išleidę vadovą „Lyderystė“, toliau augina Lietuvos organizacijų lyderius. Šįkart parengė bendruose pokalbiuose gimusių patarimų ir įžvalgų rinkinį „Organizacijų ligos ir jų gydymas“. Agnė Žemaitytė kalbėjosi su A. Miniotaite, ką naujoje knygoje ras savo organizacija ir jos darbuotojais besirūpinantis vadovas.

– Nors knygos bendraautoris I. Staškevičius prisipažįsta nemėgstantis klausimų, prasidedančių „Kodėl, jūsų paklausiu: kodėl Lietuvos verslo pasauliui reikėjo knygos apie organizacijų ligas ir jų gydymą?

– Norėjome parašyti knygą, kurioje viskas būtų vienoje vietoje: pradedame nuo individualių ligų, baigiame sisteminėmis organizacijos ligomis. Namuose patinka atsiversti šeimininkės vadovą ar kokį natūralių gydymo būdų žinyną. Juose aptinku įdomybių, praktinių patarimų, patirties, palaikymo. Siekėme parašyti knygą vadovui, kurią atsivertęs šis rastų įžvalgų, sprendimų, paramos.

– Su kokiomis problemomis šiandien susiduria organizacijos Lietuvoje ir kaip jos skiriasi nuo kitų šalių verslo negalavimų?

2024 01 21 10:30
Spausdinti