Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 16 d.


PASAULIS 2023. KULTŪRA
Kaip vilniečiai ir miesto svečiai minės Vilniaus 700 metų jubiliejų?
Agnė Žemaitytė
Kad šviesa pasklistų po visą pasaulį...

Ką šiandien savo laiške parašytų Lietuvos didysis kunigaikštis Gediminas, jei turėtų galimybę kreiptis į pasaulį? Ar kviestų Vakarų miestų gyventojus į Lietuvos sostinę, ragindamas čia realizuoti savo svajones, kurtis ir kurti?

2023-iaisiais, praėjus 700 metų nuo Gedimino laiškų pasauliui, Vilnius pats kviečia pamatyti, kaip ir kuo šiandien gyvas kunigaikščio miestas. Jubiliejiniam gimtadieniui sostinė ruošėsi ne vienus metus vilniečius ir sostinės svečius kviesdama į įvairiausio amžiaus ir skonio žmonėms skirtus renginius.

Du didieji gimtadienio renginiai vyks sausio 25-ąją, kai Gediminas išsiuntė antrąjį laišką Vakarų piliečiams, ir liepos 25-ąją – Vilniaus globėjo šv. Kristoforo dieną. Paskutinę sausio savaitę sostinę penktą kartą nušvies Vilniaus gimtadienio šviesų festivalis. O liepą sostinės Vingio parke organizuojamas antrasis festivalis „Jaunas kaip Vilnius“, kviečiantis ir klasikos, ir šiuolaikinės lietuvių bei užsienio muzikos gerbėjus. Pirmajame festivalyje apsilankė 45 tūkst. žmonių.

Jūs galite įsigyti spausdintą žurnalą „Pasaulis 2023“ mūsų prenumeratos puslapyje prenumeratoriai.lt Užsisakius darbo dienomis iki 16 val. žurnalą išsiųsime tą pačią dieną, užsakius savaitgalį arba vakare – kitą darbo dieną.

2023 01 20 06:45
Spausdinti