Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


SKAITYTOJŲ KLUBAS
Knygų pasaulio naujienos ir „IQ Life“ rekomendacijos
IQ Life
Unsplash

Biografija, užbaigta aidint sprogimams

Šeštasis Ukrainos prezidentas nuėjo ilgą kelią: buvo aktoriumi, o tapo ukrainiečių tautos lyderiu; buvo žmogus, kurį pasaulio valstybių vadovai sutikdavo smalsiai ir su pašaipa, o tapo politiku, kuris Vakaruose pasitinkamas plojimais. Maža to, įtakingiausių pasaulio valstybių lyderiai jaučiasi pagerbti, galėdami pavadinti jį savo draugu.

„Zelenskis“ – pirmoji ir kol kas vienintelė Ukrainos prezidento biografija. Žinomas Ukrainos žurnalistas ir knygų autorius Serhijus Rudenka pasakoja apie skirtingus Volodymyro Zelenskio gyvenimo etapus, pradedant jo vaikyste Kryvyj Rihe ir baigiant 2022 m. Rusijos ir Ukrainos karu.

Paskutinius šios knygos puslapius autorius rašė slėptuvėje, aidint sprogimams, iš Kyjivo jau pasitraukęs į Lvivą. Jis niekaip negalėjo planuoti nepaprastos savo knygos sėkmės – šiandien ji išleista 25 pasaulio šalyse, o S. Rudenka dalija interviu didžiausiems pasaulio televizijos kanalams ir svarbiausiems leidiniams: „The Sunday Times“, „The Washington Post“, „The Guardian“, „Der Spiegel“, „Newsweek“.

2022 10 08 06:45
Spausdinti