Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


UŽVERTUS KNYGĄ
Knygynas dėl smagumo
Agnė Žemaitytė
Gary Crossley nuotr.

Jau trečią vasarą Nida turi nors ir nedidelę, tačiau labai jaukią ir reikalingą kultūros salelę – leidykla „Kitos knygos“ viešbučio „Jūratė“ verandoje trims vasaros mėnesiams įkurdina knygyną, kuriame prekiauja specialiai poilsiautojams ir Neringos gyventojams atrinktomis savo ir daugumos Lietuvos leidyklų knygomis. Apie tai, kaip paneigdamas įprastus rinkos dėsnius dėl smagumo sugalvotas knygynas finansiškai atsiperka, Agnei Žemaitytei atskleidžia idėjos sumanytojas Dovydas Kiauleikis.

– Idėja kilo supratus, kad Neringoje, bene kultūringiausiame Lietuvos kurorte, nėra kur nusipirkti knygos. Kartu suvokėme, kad pirmaisiais pandemijos metais lietuviai atostogaus ne užsienyje, o Lietuvoje, todėl bus dar didesnis kokybiškų skaitinių poreikis.

Ar vadovaudamiesi tokia logika nesvarstėte šią vasarą, kai lietuviai masiškai traukia atostogauti į po pandemijos atsivėrusį užsienį, knygyno neatidaryti?

– Jaučiame, kad knygynas per porą metų įsitvirtino ir tampa svarbia Nidos dalimi tiek poilsiautojams, tiek vietiniams, tad tokių minčių nekilo. Bus įdomu, kokia knygynui bus ši – įprastai lietuviška – vasara.

2022 07 09 06:45
Spausdinti