Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 16 d.


LIETUVOS KULTŪRA
Kultūros paso veiklos bus tęsiamos ir per mokinių vasaros atostogas
BNS
Teodoras Biliūnas/BNS

Kultūros paso veiklos bus tęsiamos ir pasibaigus mokslo metams, visą vasarą – mokyklos gali rinktis iš daugiau kaip 3 tūkst. paslaugų sąrašo, trečiadienį pranešė Kultūros ministerija.

„Vasara atveria galimybes daugiau kultūros renginių, ekskursijų ir kitų Kultūros paso rinkinyje siūlomų veiklų vykdyti po atviru dangumi, nuvykti į tolimesnes vietoves. Kviečiame savivaldybių, mokyklų administracijas pasirūpinti saugiu mokinių pavėžėjimu, jei pasirinkta programa vyksta ne mokykloje, o kitame mieste ar gamtoje“, – pranešime sakė kultūros viceministras Albinas Vilčinskas.

Švietimo, mokslo ir sporto viceministras Ramūnas Skaudžius sako, kad kultūros paso siūlomos veiklos suteikia naujų galimybių paįvairinti mokslo metų pabaigą, taip pat skatina ugdyti mokinių kultūrines kompetencijas ir per vasaros atostogas.

„Kultūros paso siūlomos edukacinės programos papildo ugdymą, atveria naujų pažinimo galimybių, naujų atradimų“, – sakė R. Skaudžius.

Kultūros ministerija pranešė, kad mokytojai teigiamai vertina kultūros paso paslaugas. Pernykščių vertinimo anketų duomenys rodo, kad mokytojai kultūros paso paslaugas vertina 9,5 balais iš 10, jų manymu, mokinių vertinimas vidutiniškai siektų apie apie 9,45 balo iš 10 galimų.

Suteiktų paslaugų kokybę pildydami anketas atitinkamai vertina ir Kultūros paso paslaugų teikėjai. Šiuo atveju surinkti duomenys taip pat rodo, kad teikėjai labai gerai vertina mokinių dalyvavimą jų suteiktose paslaugose, vidutiniškai skirdami 9,54 balo vertinimą iš 10 galimų.

Kultūros pasas yra priemonė, leidžianti mokiniams kartu su klase ar grupėmis valstybės lėšomis lankytis įvairiausiuose kultūros ir meno renginiuose: spektakliuose, koncertuose, parodose, pažintinėse ir edukacinėse kultūros veiklose.

Šiuo metu Kultūros paso rinkinį sudaro 3000 paslaugų. Joms 2022 metais Švietimo, mokslo ir sporto ministerija skyrė 4,03 milijonų eurų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 06 22 09:30
Spausdinti