Meniu
Prenumerata

šeštadienis, rugsėjo 14 d.


PERSKAIČIUS KNYGĄ
Kvietimas žaisti folklorą
Agnė Žemaitytė
Laura Vansevičienė
K. Zylė.

Kotrynos Zylės gerbėjai, ką tik apdovanoti pirmuoju rašytojos romanu suaugusiesiems „Mylimi kaulai“, užvertę paskutinį jo puslapį greičiausiai svarstys, ką dar ir kada ši kūrybinga autorė sugalvos ir įgyvendins. Agnei Žemaitytei kūrėja atskleidė dalį šios paslapties.

Mitologijos, folkloro įpynimas į šių laikų pasaulį išskirtinis jūsų kūrybos bruožas. Kodėl jums atrodo svarbu vaikams, paaugliams, o dabar jau ir suaugusiesiems pasakoti apie mūsų papročius, tradicijas, prietarus?

– Nes tai ir esame mes. Tiksliau, nebūtume tokie, kokie esame, jei mūsų seneliai, proseneliai ir daug praeities kartų nebūtų gyvenę papročiais, senuoju tikėjimu, nebūtų skyrę tiek dėmesio metų rato dėsniams ir visokiems prietarams. Kai kurie dalykai dabar rodosi juokingi, paiki, bet, nepaisant to, jie ir suformavo mūsų savastį, tebeatsispindi ir dabartyje, kartais patiems to nesuprantant.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

2024 08 24 06:45
Spausdinti