Meniu
Prenumerata

sekmadienis, rugsėjo 8 d.


OPERA
Lietuvių mafija ir jos atstovė Londone
Agnė Žemaitytė
Asmeninis archyvas
G. Kupšytė.

Šiuo metu užsienio scenose dažniausiai dainuojanti jaunosios kartos lietuvių operos solistė Gabrielė Kupšytė ne tik noriai dalijasi patirtimi su jaunesniais kolegomis, bet ir drąsiai prašo ryškiausių operos pasaulio žvaigždžių patarimų. Kai Londono karališkajame operos teatre dainavo operos įžymybė Sondra Radvanovsky, lietuvei meistriškumo pamoką ji surengė per atokvėpiui skirtą laiką. Kodėl reikia prašyti patarimų ir jų negailėti kitiems, solistės klausė Agnė Žemaitytė.

2018 m. įgijusi magistro laipsnį Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, G. Kupšytė įstojo į vieną prestižiškiausių muzikos mokyklų pasaulyje – Karališkąją muzikos akademiją Londone, o ją baigusi tęsė studijas Florencijoje. 2022 m. lietuvė buvo atrinkta į prestižinę Jette Parker jaunųjų menininkų programą, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro apdovanojimuose buvo išrinkta „Operos viltimi“, o praėjusiais metais Tarptautiniuose operos apdovanojimuose buvo įtraukta į trumpąjį sąrašą „Jaunojo dainininko“ kategorijoje.

Šiuo metu G. Kupšytė dainuoja Londono karališkojo operos teatro spektaklyje „Karmen“, kurį pastatė italų operos režisierius Damiano Micheletto. Šioje Georges’o Bizet operoje lietuvių mecosopranas atlieka Mersedes partiją. „Dainuoju su dviem solistų sudėtimis, tad su šia opera praleisiu labai daug laiko – apie tris mėnesius“, – sakė G. Kupšytė. Eskamiljo vaidmenį pirmuosiuose devyniuose spektakliuose Londone atliko ir lietuvių operos solistas Kostas Smoriginas. Pasak G. Kupšytės, tai buvo pirmoji jos pažintis su pasaulyje išgarsėjusiu K. Smoriginu. „Vienas kito supratimas, lietuvių kalba, įvairūs juokeliai – buvo labai gera“, – džiaugėsi ji.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

2024 06 22 06:45
Spausdinti