Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


PASKUTINĖ SKILTIS
„Midsummer Vilnius“ su sostine pažindina meno kalba
Agnė Žemaitytė
estivalio organizatorių archyvo nuotr.

Miesto festivalis „Midsummer Vilnius“ jau aštuntą vidurvasarį pažadina Valdovų rūmų didįjį kiemą. Nuo 2016 m. organizuojamas festivalis kasmet ne tik augina savo lankytojų būrį, bet ir nustebina naujais netikėtais kūrybiniais sprendimais. Agnei Žemaitytei „Midsummer Vilnius“ vadovas Valdas Petreikis papasakojo, kaip vienoje scenoje suderinti džiazo žvaigždės Kenny Garretto, operos primadonos Violetos Urmanos, po pertraukos į sceną grįžtančios Jazzu ir kitų garsių atlikėjų pasirodymus.

– Paprastai vasarą didmiesčiai ištuštėja, tad organizuoti festivalį per patį jos vidurį gali atrodyti tikra renginių organizatorių savižudybė. Ką liudija jūsų patirtis?

– Tai gal ir būtų buvusi tiesa prieš dešimt metų. Miesto kultūra labai pasikeitė, ir tai didele dalimi susiję su jaunų profesionalų buvimu mieste – jų nestandartiniu atostogų, laisvalaikio, apskritai laiko planavimu. Dabarties Vilnius vasarą pilnas gyvybės, jame vyksta daugybė renginių net ir paprastą savaitės dieną.

– Kam labiausiai skiriamas „Midsummer Vilnius“ festivalis – vasarą dirbantiems vilniečiams, sostinės svečiams ir turistams, konkrečių atlikėjų gerbėjams ar dar kitokiai publikai? Kokių lankytojų laukiate ir sulaukiate daugiausia?

2023 08 05 06:45
Spausdinti