Meniu
Prenumerata

pirmadienis, rugsėjo 16 d.


CIRKAS
Pasaulis Cyro rate
Agnė Žemaitytė
Donatas Ališauskas
M. Neverauskaitės (kairėje) ir E. Damasio duetas pirmąjį bendrą darbą pristatė Lietuvoje.

Atrodo, kad šiuolaikinio cirko artistė Monika Neverauskaitė ten, kur yra šiandien, atsirado atsitiktinai. Gyvenimas jai vis pasiūlydavo galimybių, kurių Prancūzijoje gyvenanti lietuvė nuspręsdavo nepaleisti iš rankų. Agnei Žemaitytei ji papasakojo apie savo kelionę, prasidėjusią norvegų liaudies šokių studijomis ir atvedusią iki Cyro rato pasirodymų šiuolaikinio cirko pasaulyje.

– Dar neseniai buvo etapas, kai gyvenote karavane – priekabiniame namelyje su ratais. Ar dabar gyvenate sėsliau?

Ir karavane gyvenimas buvo gana sėslus. Jį tebeturiu, bet dabar gyvenu name Tulūzoje. Tiesa, kalendorius labai šokinėjantis, priklausomas nuo festivalių, kurie pasiūlo darbą. Kelios savaitės būna labai intensyvios. Dabar trys savaitės – be jokių pasirodymų, kelionių, bet labai daug darbo stiprinant kontaktus, atrašant įvairiems žmonėms. Gyvenimas kiekvieną mėnesį kitoks. Daug kas suplanuota metams, dažniau šešiems mėnesiams į priekį. Bet kartais darbo atsiranda ir pasirodymų išvakarėse, kai paprašo ką nors pakeisti.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

2024 08 10 06:45
Spausdinti