Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


MUZIKA
Smuikininkė Dalia Kuznecovaitė siekia sunkumus paversti galimybėmis
Viktorija Vitkauskaitė

Laiką iki pandemijos Dalia Kuznecovaitė dalijo darbui Valstybiniame Vilniaus kvartete ir koncertams visame pasaulyje. Smogus koronavirusui smuikininkė nebeskaičiuoja žlugusių planų – mirštant tūkstančiams žmonių profesinės ambicijos įgyja kitą svorį. Tačiau kalbėdama su Viktorija Vitkauskaite ji neslėpė ypač išsiilgusi susitikimų su publika.

Paskelbus karantiną koncertinė veikla muzikams sustojo, tačiau kasdienis darbas – ne. O Valstybinis Vilniaus kvartetas būtent per karantiną dar sulaukė ir netikėto, bet labai malonaus pasiūlymo: Suomijos leidybos įmonė kreipėsi į kvarteto narius su siūlymu įrašyti dvi Jurgio Karnavičiaus kūrybos kompaktines plokšteles.

„Nei aš, nei kiti kolegos tų kompozitoriaus kūrinių anksčiau nebuvome groję. Ėmėme ieškoti archyvuose natų, o tai nebuvo paprasta – juk viskas uždaryta. Galiausiai jas gavome, ėmėme repetuoti, netrukus Filharmonijos didžiojoje salėje pradėsime įrašinėti. Labai džiaugiuosi, kad šitaip galėjome realizuoti save profesinėje plotmėje“, – kalbėjo D. Kuznecovaitė.

Pamažu toliau dėliojasi ir kiti muzikės planai. Nuo gegužės 30 d. turėjęs vykti Vilniaus festivalis dalį koncertų atšaukė, tačiau keletas jų vis dėlto vyks, tik nebe Lietuvos nacionalinės filharmonijos, o lauko erdvėse. Tarp jų – ir birželio 15-ąją suplanuotas koncertas „Tikėjimas ir viltis. Vähi, Kancheli, Vasks“, kuriame kartu su kitais muzikais pasirodys D. Kuznecovaitė.

2020 07 05 09:31
Spausdinti