Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


Nuotykis virtuvėje
Rasa Pangonytė

Vieniems subproduktai – tik maisto atliekos. Kiti ryžtasi iš jų kurti išskirtinio skonio patiekalus. Būtent prie šių ragina jungtis Rasa Pangonytė.

Pastarąjį mėnesį šuo į mane žvelgė šnairomis. Tai, kas paprastai atitekdavo jam – plaučiai, kepenys, širdys, – liko ant šeimininkų stalo. Tikrai atsiras manančių, kad tokiam maistui šuns dubenėlis – tinkamiausia vieta. Tačiau išties verta ryžtis naujovėms ir paragauti šių nepelnytai menkavertėmis vadinamų skerdienos dalių.

Jei tingite patys eksperimentuoti prie viryklės, eikite į restoraną ir užsisakykite tai, į ką iki šiol nė nepažvelgdavote. Drąsių virėjų valgiaraščiuose jau kurį laiką šmėkščioja patiekalų iš pažandės, uodegos, liežuvio, širdies ir pan.

Nors lietuviai, restoranų atstovų teigimu, į tokius patiekalus dar žiūri atsargiai, tikiu, kad subproduktai netruks sulaukti šlovės valandos. Žmonės ieško naujų skonių. Be to, daugėja tų, kurie gerbia maistą ir neketina lengvabūdiškai išmesti sunkiai užaugintų produktų.

2016 12 28 17:44
Spausdinti