Vieniems subproduktai – tik maisto atliekos. Kiti ryžtasi iš jų kurti išskirtinio skonio patiekalus. Būtent prie šių ragina jungtis Rasa Pangonytė.
Pastarąjį mėnesį šuo į mane žvelgė šnairomis. Tai, kas paprastai atitekdavo jam – plaučiai, kepenys, širdys, – liko ant šeimininkų stalo. Tikrai atsiras manančių, kad tokiam maistui šuns dubenėlis – tinkamiausia vieta. Tačiau išties verta ryžtis naujovėms ir paragauti šių nepelnytai menkavertėmis vadinamų skerdienos dalių.
Jei tingite patys eksperimentuoti prie viryklės, eikite į restoraną ir užsisakykite tai, į ką iki šiol nė nepažvelgdavote. Drąsių virėjų valgiaraščiuose jau kurį laiką šmėkščioja patiekalų iš pažandės, uodegos, liežuvio, širdies ir pan.
Nors lietuviai, restoranų atstovų teigimu, į tokius patiekalus dar žiūri atsargiai, tikiu, kad subproduktai netruks sulaukti šlovės valandos. Žmonės ieško naujų skonių. Be to, daugėja tų, kurie gerbia maistą ir neketina lengvabūdiškai išmesti sunkiai užaugintų produktų.