Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


Sodrūs potėpiai
Viktorija Vitkauskaitė
Jauki svetainės zona. (Leono Garbačausko nuotr.).

Kiekvienas Nerijos Sabaliauskienės kurtas interjeras – lyg nuotykis, kurį lydi netikėti sprendimai ir išgrynintas savitas braižas. Viktorija Vitkauskaitė domisi vieno Vilniaus būsto virsmo istorija.

Garsioji „Vogue“ žurnalo redaktorė Diana Vreeland savo stilių apibūdino fraze, vėliau tapusia ir dokumentinio filmo apie šią mados legendą pavadinimu: „Akis turi klajoti“ („The eye has to travel“). Kitaip tariant, ten, kur į madą, stilių ir estetiką žvelgiama bent kiek atsakingai, nuoboduliui vietos nelieka.

Tokia pati mintis kyla ir žvelgiant į vieną naujausių N. Sabaliauskienės kurtų interjerų. Subtilus prabangos dvelksmas, drąsiai naudojamos sodrios spalvos, atidžiai parinkti apšvietimo šaltiniai, išskirtines istorijas saugantys daiktai – čia yra visko, išskyrus nuobodulį.

Vilniuje esančio būsto savininkas su dizainere siekė sukurti kuo jaukesnę ir šiltesnę erdvę. Tam pirmiausia buvo pasirinktas tamsesnis koloritas, antikvarinės detalės, romantišką ir jaukią nuotaiką kuriantis apšvietimas. „Užsakovas nebijojo eksperimentuoti, labai kūrybiškai ir tolerantiškai priėmė visas idėjas, kurias drauge aptardavome“, – prisiminė N. Sabaliauskienė.

2018 05 23 11:16
Spausdinti