Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


NEKILNOJAMASIS TURTAS
A. Avulio „Hanner“ už 131 mln. eurų pardavė biurų kompleksą Rygoje
Pranešimas spaudai
Ivaras Veikša
„Jauna Teika“ kvartalas Rygoje.

„Hanner“ pardavė „EfTEN Real Estate Fund 4“ biurų kompleksą „Jauna Teika“ Rygoje už 131 mln. eurų. Tai yra didžiausias biurų sandoris Latvijos istorijoje.

„Jauna Teika“ – išskirtinis objektas Rygos biurų rinkoje, reikšmingai papildantis „EfTEN“ investicinį portfelį.

„Jauna Teika“ projektą pradėjome plėtoti 2006 m. Per 15 metų sukūrėme patrauklų darbui ir gyvenimui biurų ir gyvenamųjų namų kompleksą, kuriame dirba ir gyvena per 6000 žmonių. Šiuo metu turime naujų investicinių planų, kurių įgyvendinimui panaudosime gautą kapitalą“, – sakė „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

„Jauna Teika“ yra Rygos VEFRESH rajone, kuris istoriškai buvo ir tebėra Latvijos technologijų įmonių namai. Čia per metus sukuriama ne mažiau kaip 43 proc. visų Latvijos IT paslaugų eksporto. Rajonas yra už 10–15 minučių kelio automobiliu nuo istorinio Rygos miesto centro.

Kompleksą sudaro keturi biurų pastatai, iš kurių „Ausma“, „Teodors“ ir „Henrihs“ buvo baigti po 2016 m., o „Valters“ – 2009 m. Bendras nuomojamas biurų plotas sudaro apie 60 000 kv. m, teritorijoje yra 1100 automobilių stovėjimo vietų.

Biurų pastatuose yra apie 50 nuomininkų, įskaitant finansinių paslaugų bendroves „DNB Bank“, BIGBANK ir „Intrum“, draudimo bendroves „Gjensidige“ ir BTA, IT bendroves „TietoEVRY“ ir „Accenture“, bendradarbystės erdvę „Teikums“, chemijos įmones „Cabot“ ir „Solvay“ ir daugelį kitų.

Be biurų komplekso „Jauna Teika“ projekte „Hanner“ pastatė daugiau kaip 800 butų, kurie šiuo metu jau yra parduoti.

Pardavimo sandorio konsultantai buvo „Colliers Baltic“ komanda, o sandorį finansavo „SEB“ bankas. Sandoris bus baigtas, kai bus gautas reikiamas Latvijos konkurencijos tarnybos leidimas.

2021 09 02 10:10
Spausdinti