Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


NAFTOS TIEKIMO TRIKDŽIAI
Aptikus nuotėkį, iš dalies uždarytas naftotiekis „Družba“
BNS
Pixabay
Asociatyvi nuotrauka.

Rusiją ir Vokietiją jungiantis naftotiekis „Družba“ buvo iš dalies uždarytas aptikus nuotėkį Lenkijos teritorijoje, trečiadienį pranešė Lenkijos naftotiekių operatorė PERN.

„Šiuo metu incidento priežastis nėra žinoma. Siurbimas paveiktoje linijoje buvo nedelsiant sustabdytas. Dujotiekio 2-oji linija veikia normaliai“, – pranešė PERN.

Nuotėkis buvo aptiktas antradienį, netoli Žiuravicės kaimo, maždaug už 180 kilometrų į vakarus nuo Varšuvos.

„PERN avarinė tarnyba ir Valstybinė priešgaisrinė tarnyba nedelsdamos nuvyko į incidento vietą įvertinti situacijos, apsaugoti teritoriją ir pradėti tvarkymo darbus“, – pažymėjo bendrovė.

Naujienų agentūra PAP pacitavo PERN atstovę spaudai Katarzyną Krasinską (Katažyną Krasinską), kuri sakė, kad naftotiekiu daugiausia aprūpinamos dvi naftos perdirbimo gamyklos Šveto ir Spergau vietovėse Vokietijoje.

Naftotiekis „Družba“ buvo pradėtas statyti 7-ajame dešimtmetyje ir šiuo metu jo ilgis siekia 5,5 tūkst. kilometrų, o nafta iš Uralo į Europą pumpuojama per dvi pagrindines atšakas, einančias per Baltarusiją ir Ukrainą.

Rugsėjo pabaigoje buvo aptikti nuotėkiai keturiose dujotiekių „Nord Stream“, jungiančių Rusiją ir Europą, vietose.

Šie dujotiekiai yra geopolitinės įtampos centre, Rusijai ėmus mažinti dujų tiekimą Europai, kaip įtariama, keršijant už Vakarų sankcijas, paskelbtas Maskvai dėl jos invazijos į Ukrainą.

NATO vadovas Jensas Stoltenbergas antradienį pranešė, jog aljansas „padvigubino buvimą Baltijos ir Šiaurės jūrose iki daugiau nei 30 laivų, kuriuos saugo jūrų patruliavimo orlaiviai ir povandeniniai pajėgumai“.

Didžiojo septyneto (G-7) lyderiai antradienį taip pat pareiškė esantys „labai sunerimę“ ir griežtai pasmerkė „bet kokį tyčinį ypatingos svarbos infrastruktūros objekto naikinimą“.

2022 10 12 12:33
Spausdinti