Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


ENERGETIKA
D. Kreivys: dujų kainų lubos – ilgalaikis sprendimais pigesnei energijai
BNS
Irmantas Gelūnas/BNS
D. Kreivys.

Dujų kainų lubos būtų ilgalaikis sprendimas Europai siekiant atpiginti elektrą, sako energetikos ministras Dainius Kreivys. Tai jis teigė premjerei Ingridai Šimonytei pareiškus, jog pagrindinė problema – kaip atsieti elektros kainas nuo dujų.

„Ką girdžiu iš mūsų kolegų Lenkijoje, kad jie taip pat tam tvirtai pritaria, ir mes tos pozicijos laikomės visuose kituose Europos formatuose, COREPER (Europos Sąjungos valstybių narių Nuolatinių atstovų komitetas – BNS) ir kitur – lubos turi atsirasti. Ir lubos yra ilgalaikis sprendimas tam, kad būtų užtikrinti pigesni energetikos ištekliai visai Europai“, – žurnalistams penktadienį sakė D. Kreivys.

„Šiandien dujų kaina diktuoja elektros kainą. Jeigu mes galėtume apriboti dujų kainą uždėdami jai tam tikras lubas, tai automatiškai elektros kaina mažėtų“, – teigė ministras.

Pasak ministro, dujų kainų luboms Europos Sąjungos (ES) transporto, telekomunikacijų ir energetikos ministrų tarybos posėdyje prieš savaitę pritarė visų šalių, išskyrus Vengrijos, ministrai.

„Energetikos taryboje vienareikšmiškai buvo sutarta, kad dujų lubos turi atsirasti. Visi ministrai turbūt, išskyrus Vengriją, pasakė, kad taip“, – teigė D. Kreivys.

Tarp trečiadienį paskelbtų Europos Komisijos (EK) pasiūlymų, kaip vartotojams skubiai sumažinti rekordines elektros kainas, neliko siūlymo įvesti dujų kainų lubas. D. Kreivys anksčiau ne kartą teigė, jog toks siūlymas Lietuvą tenkintų labiau, nes užtikrintų mažesnes elektros kainas tiek gyventojams, tiek verslui.

2022 09 16 15:10
Spausdinti