Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


ENERGETIKA
D. Kreivys: Lietuva nesunkiai galėtų sumažinti dujų vartojimą 15 proc.
BNS
Paulius Peleckis/BNS
D. Kreivys.

Lietuvai nekiltų sunkumų įvykdyti Europos Komisijos rekomendaciją sumažinti gamtinių dujų vartojimą, jeigu jų trūktų artėjančią žiemą, sako energetikos ministras Dainius Kreivys.

„Didžiausia diskusija yra dėl tų 15 proc. susimažinimo dujų vartojimo, bet susimažinimas, kuris gali būti reikalaujamas įvykus nenumatytam įvykiui, ne šiaip bet kada, o kai yra kritinė situacija“, – žurnalistams trečiadienį sakė D. Kreivys, komentuodamas Europos Komisijos (EK) planą paprašyti Europos Sąjungos šalių sumažinti šildymą, kad Bendrija atlaikytų žiemą, jeigu negautų dujų iš Rusijos.

Anot ministro, Lietuva dujų vartojimą 15 proc. sumažintų Vilniaus šildymui skirtas dujas pakeitusi mazutu, be to, jau pastebima, kad dujų vartojimą mažina ir verslas.

„Lietuva, vaizdžiai sakant, šiandien naudoja dujų 22 laivus, 15 procentų – trys laivai, iš tų trijų laivų, jeigu mažinti, tai pusantro laivo yra Vilniaus šildymui dujomis. Mes juos keičiam į mazutą, tai automatiškai jau mažėjimas yra“, – sakė D. Kreivys.

D. Kreivio teigimu, Lietuva palaiko EK pasiūlymą mažinti gamtinių dujų vartojimą.

„Reglamentas iš esmės nieko nekeičia, mes jį palaikome, o kiti dalykai, kaip saugyklų užpildymas, mums yra priimtin – manome, kad tai reikalinga Europos energetiniam saugumui“, – teigė D. Kreivys.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 07 20 13:28
Spausdinti