Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


 „Lietuvos energijos“ vadovas D.Misiūnas: eliminuoju galimybes interpretacijoms
BNS
D.Misiūnas nusprendė atsistatydinti iš "Lietuvos energijos" vadovo posto. (BNS nuotr.).

Valstybės valdomai energetikos grupei „Lietuvos energija“ daugiau nei šešerius metus vadovavęs 38-erių Dalius Misiūnas traukiasi iš pareigų, pranešė Finansų ministerija.

Anot finansų ministro Viliaus Šapokos, strateginė šalies įmonė turi būti valdoma ypač skaidriai, o į abejones turi būti reaguojama jautriai ir greitai. „Pastaruoju metu viešoje erdvėje kilo daug klausimų. Ir nors ne į visus juos šiandien galime atsakyti, vyksta įvairūs tyrimai – šešėlis mestas, todėl turime nedelsiant pradėti jį sklaidyti“, – pranešime spaudai sako V.Šapoka. „Šiandien priėmiau itin svarbų sprendimą sau ir visai grupei – kreipiausi į akcininką ir stebėtojų tarybą pranešdamas, kad atsistatydinu iš pareigų. Šiam žingsniui ruošiausi ir gerai apgalvojau. Toks mano sprendimas visiškai eliminuoja bet kokias galimybės interpretacijoms, prioritetą teikiant grupės veiklos tęstinumui. Visą laiką, kol dirbau kartu su Jumis prioritetą teikiau grupės interesams, o pasiekti rezultatai atspindi realų grupės kokybinį pokytį per 2013–2017 metų laikotarpį“, – laiške kolegoms rašo D.Misiūnas. Specialiųjų tyrimo tarnyba (STT) atlieka tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo, atskleidžiant Finansų ministerijai pateiktą įslaptintą informaciją apie vieną iš kandidatų į „Lietuvos energijos“ stebėtojų tarybą. BNS žiniomis, atrankos metu teisėsaugos „filtro“ nepraėjo buvęs „Lietuvos energijos“ stebėtojų tarybos pirmininkas Šarūnas Kliokys.
Specialiųjų tyrimo tarnyba (STT) atlieka tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo, atskleidžiant Finansų ministerijai pateiktą įslaptintą informaciją apie vieną iš kandidatų į „Lietuvos energijos“ stebėtojų tarybą.
Praėjusį ketvirtadienį STT kaip liudytoją apklausė D.Misiūną. Po apklausos jis BNS teigė su Finansų ministerijos vyriausiąja patarėja Agne Bagočiute neaptarinėjęs „Lietuvos energijos“ stebėtojų tarybos formavimo. STT šiame tyrime apklausė ir daugiau „Lietuvos energijos“ ir Finansų ministerijos vadovų. Finansų ministerija šiandien pranešė ir tai, kad iš praėjusią savaitę paskirtos naujos energetikos grupės „Lietuvos energija“ stebėtojų tarybos traukiasi ministerijos vyriausioji patarėja Agnė Bagočiutė - viena iš 4 narių, Finansų ministerijos atstovė. Ją keičia Finansų ministerijos Valstybės iždo departamento direktoriaus pavaduotojas Gediminas Norkūnas. D.Misiūno karjera „Lietuvos energijos“ generaliniu direktoriumi 38-erių D.Misiūnas paskirtas 2011-ųjų vasarį, kai atsistatydino Aloyzas Koryzna. Į „Lietuvos energijos“ valdybą D.Misiūnas išrinktas tų pačių metų kovą, o jos pirmininku išrinktas 2014 metų birželį. Prieš tapdamas „Lietuvos energijos“ generaliniu direktoriumi, D.Misiūnas dirbo strategijos ir vystymo direktoriumi tuometinėje elektros perdavimo bendrovėje „Lesto“. D.Misiūnas yra studijavęs Kauno technologijos universitete (KTU) ir Švedijos Lundo universitete, kur apsigynė technologijos mokslų daktaro laipsnį, nuo 2006 metų dirbo tarptautinėje inžinerinių konsultacijų įmonėje „Sweco“, nuo 2008-ųjų – tarptautinėje audito ir verslo konsultacijų įmonėje „Ernst & Young“. D.Misiūnas taip pat yra elektros ir dujų skirstymo bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ stebėtojų tarybos pirmininkas, Nacionalinės Lietuvos energetikos asociacijos prezidentas, dirba asociacijos „Eurelectric“ taryboje. Jis taip pat yra ISM vadybos ir ekonomikos universiteto valdybos narys, Aukštojo mokslo tarybos narys, Lietuvos pramonininkų konfederacijos viceprezidentas, dėsto KTU, kur taip pat yra alumnų asociacijos prezidentas. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama. 
2017 09 08 15:37
Spausdinti