Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


ENERGETINIO EFEKTYVUMO LINK
„MV Gruop Production“ už 1,4 mln. eurų gamyklose įrengs saulės elektrines
BNS
Unsplash
Asociatyvi nuotrauka.

Dariaus Mockaus kontroliuojamos „MG grupės“ valdoma „MV Group Production“ už daugiau nei 1,4 mln. eurų gamyklose Anykščiuose ir Alytuje įrengs saulės elektrines.

Įmonė pranešė, jog elektrinės pradės veikti kitų metų kovą bei padės suvaldyti dėl aukštų elektros kainų augančius kaštus.

„Nuosavos saulės elektrinės – dar vienas mūsų žingsnis energetinio efektyvumo ir tvarumo link. Jau keletą metų į gamyklas tiekiama sertifikuota 100 procentų žalioji energija, o jau nuo kitų metų pavasario švaria energija iš dalies apsirūpinsime patys“, – pranešime teigė „MV Group Production“ vadovas Algirdas Čiburys.

Alytaus gamykloje „Alita“ bus įrengta 1 megavato (MW), o „Anykščių vyno“ gamykloje – 760 kilovatų (kW) saulės jėgainės. Teigiama, kad elektrinė Alytuje pagamins apie trečdalį viso gamyklos per metus suvartojamo elektros kiekio, o Anykščiuose – apie du trečdalius.

A. Čiburys tikisi, kad elektrinės pradės veikti 2023 metų kovą, o gegužę gamyklos turėtų tapti gaminančiais vartotojais ir galės į ESO tinklą perduoti elektros perteklių.

Planuojama, kad investicijos į saulės elektrines atsipirks per 6–7 metus.

Saulės elektrinių įrengimo darbai bus pradėti lapkritį, o baigti kitų metų vasarį. Už jų įrengimą bus atsakinga bendrovė „Reenpro“.

2022 08 10 12:58
Spausdinti