Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 23 d.


ELEKTROS KAINOS
Prezidentūra: elektros kainą reikia įšaldyti ties 24 centais, kitaip ji brangtų 80 proc.
BNS
Pixabay

Vyriausybė elektros kainas buitiniams vartotojams iki kitų metų liepos turėtų įšaldyti ties 24 centų riba, kitaip ji nuo sausio jiems pabrangs 40 proc., o per visus metus – 80 proc., sako prezidento atstovė.

„Jeigu mes neužšaldome kainų šiame lygyje (24 centų už kilovatvalandę – BNS), tai reiškia, kad elektrą nuo sausio branginame 40 proc. ir dar 40 proc. – nuo liepos. Taip dabar yra sukonstruoti įstatymai“, – antradienį interviu Žinių radijui sakė prezidento vyriausioji patarėja ekonomikos ir socialiniais klausimais Irena Segalovičienė.

Anot jos, prezidentūros skaičiavimais, kuriuos ji pateikė Vyriausybei, valstybė yra pajėgi priimti tokį sprendimą.

„Mūsų skaičiavimais, su kuriais pasidalinome ir su Vyriausybe, valstybė yra pajėgi iki tokio lygio apriboti tą žvėrišką elektros kainų augimą tam, kad būtų sukurtas didesnis stabilumas ir aiškesnė perspektyva“, – sakė I. Segalovičienė.

Prezidentas Gitanas Nausėda prieš savaitę teigė, jog elektros kaina turėtų būti užfiksuota 24 centų lygyje, o kompensacijų turėtų sulaukti visi gyventojai. Tačiau, pasak jo, premjerės pasiūlymai buvo susiję su kiek didesnėmis kainomis.

Energetikos ministras Dainius Kreivys yra teigęs, jog nuo sausio elektros kainos vartotojams bus fiksuojamos, tačiau konkretus jų dydis priklausys nuo biudžeto galimybių.

Premjerė Ingrida Šimonytė anksčiau sakė, jog energijos – šilumos, elektros ir dujų – kainų kompensavimui kitų metų biudžete bus numatyta daugiau nei 1 mlrd. eurų.

Antrąjį šių metų pusmetį valstybė gyventojams moka iki 9 centų kompensaciją, be ne mažiau kaip iki 24 centų.

2022 09 13 09:18
Spausdinti