Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


BŪSTO NUOMA
Sostinėje butų nuomos kainos kilo nepaisant pandemijos ir krizės
Liepa Žeromskaitė
Fotobankas
Grožis pinigais nematuojamas.

Paklausą didino ir neramumai Baltarusijoje

Būsto nuomos kainomis Vilnius vejasi kitas Europos sostines ir demonstruoja vieną didžiausių tempų. Nekilnojamojo turto agentūros „Ober Haus“ duomenimis, 2019 m. Vilniuje nuomos kainos augo 8 proc. – du kartus greičiau nei 2018-aisiais. Pernai, nepaisant koronaviruso pandemijos, būsto nuomos kainos kilo dar apie 5 proc.

Dar sparčiau būsto nuomos kainos 2019-aisiais didėjo Vienoje (Austrija) ir Frankfurte (Vokietija) (po 12 proc.), taip pat Šveicarijos mieste Ciuriche (9 proc.). Londonas išlieka brangiausiu miestu Europoje. „Statistos“ duomenimis, daugiau ar mažiau nuomos kainos 2019 m. augo visuose didžiuosiuose Europos miestuose, išskyrus Barseloną.

„Deutsche Bank“ nurodo, kad pasaulyje brangiausia nuoma išlieka Honkonge (Kinija), San Fransiske ir Niujorke (JAV), bet nuomos kaina 2019-aisiais pirmuose dviejuose miestuose krito ir tik Niujorke ūgtelėjo 2 proc. Tačiau 2020 m. pandemija skaudžiai kirto ir Niujorkui – vidutinė nuomos kaina Manhatane nusmuko beveik 18 proc. Panašias krizes išgyveno ir kiti pasauliniai metropoliai.

2021 03 19 07:00
Spausdinti