Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


REKLAMA
„Šventosios vartai“ – ramybės oazė gamtos apsuptyje

Nekilnojamojo turto bendrovė „Realco“ tęsia projekto „Šventosios vartai“ pardavimus. Įmonės direktorius pastebi, kad šiuo metu apartamentai prie jūros, gamtos apsuptyje yra ypač paklausūs. Istorinėje vietoje įsikūrę namai vilioja žvejų legendomis ir gamtos grožiu.

„Šventosios vartai“ – tai mažaaukštės statytos namai, įsikūrę nedideliame pusiasalyje, apsuptame jūros, kopų ir Šventosios upės žiočių. Ši vieta buvo rami užuovėja dar XVIII a. gyvenusiems žvejams, o dabar – rojaus kampelis mėgstantiems jaukumą, modernumą ir gamtą.

„Šventosios vartai“ – tai mažaaukštės statytos namai, įsikūrę nedideliame pusiasalyje, apsuptame jūros, kopų ir Šventosios upės žiočių. Ši vieta buvo rami užuovėja dar XVIII a. gyvenusiems žvejams, o dabar – rojaus kampelis mėgstantiems jaukumą, modernumą ir gamtą.

Įmonės generalinis direktorius Julius Dovidonis pataria apsvarstyti įsigyti šiuos apartamentus tiems, kas gali ir nori investuoti į kokybišką laiką sau – kas gali ir nori turėti savo namų lopinėlį ne tolimoje Ispanijoje, bet savame lietuviškame pajūryje, taip pat visiems tiems, kam patinka Šventoji ir ramus jos gyvenimas, kuris visiškai skiriasi nuo laiko didmiestyje praleidimo.

Foto galerija.: new_000210109_0

Projektuotojai suderino tiek privatumą ir komfortą, tiek galimybę kurtis draugiškai ir tvariai bendruomenei. Mėgstantiems vandens sportą čia taip pat bus daug galimybių – namai įsikūrę vandens apsuptyje.

Nuosavas paplūdimio lopinėlis

Vienas namų kompleksų pranašumų – juose galima rasti apartamentų nuo 31 kv. m iki 104 kv. m su antresolėmis, o daugelio jų langai išeina į jūrą ar Šventosios uostą. Kone pro visus atsiveria vaizdai į aplink tyvuliuojantį vandenį – gyvenvietė yra tarsi vandens apsuptoje salelėje.

„Bendruomenei sukurti apstu įvairių erdvių: tiek norintiems šalia turėti nuosavą paplūdimį, tiek norintiems kartu praleisti vakarus šalia namų įrengtose erdviose verandose“, – kalbėjo J. Dovidonis.

Projektas patrauklus šeimoms su vaikais – gyvenvietėje yra net kelios žaidimų erdvės mažiesiems. Norintys ryto saulę pasitikti ramybėje galės tai daryti šalia esančioje pievelėje.

Išskirtiniai apartamentai

Erdvūs apartamentai yra išskirtiniai savo dydžiu ir galimybe sukurti nestandartinį interjerą. „Juk ir atostogų namai gali būti erdvūs. Beje, tikime, kad naujakuriai čia ramiai poilsiaus ne tik vasaromis, tačiau ir ištisus metus“, – pridūrė direktorius.

Kurdama projektą „Realco“ stengėsi naudoti tvarias ir pajūriui tinkamas medžiagas: skalūną, skardą, stiklą. „Kiemuose norėjome pratęsti pajūrio nuotaiką, todėl jame bus smėlio ir pajūrio augalų: smilgų, pušų. Labai svarbu buvo saugumas, tad visą teritoriją juosia tvora ir ji bus stebima kameromis. Aktyvių pramogų mėgėjams pirmame aukšte suprojektuotos automobilių stovėjimo vietos ir sandėliukai, taip pat parkavimo vietos svečiams. Visa tai jau įtraukta į būsto pirkimo paketą“, – pasakojo jis.

Atgyjantis Šventosios uostas

„Šventosios vartai“ siūlo ne tik gyvenamąją vietą, bet ir nuosavą „gabalėlį jūros uosto“, ramią užuovėją nuo miesto šurmulio, galimybę kvėpuoti gamta ir gėrėtis jos grožiu. Gyventojus patrauks jauki šeimai sukurta vieta, aktyvų poilsį mėgstantiems nutiesti dviračių takai, lengvas pajūrio oras.

Šalia „Šventosios vartų“ atgyja ir istorinis miestelio uostas – į jo rekonstravimą investuota apie 2,5 mln. eurų. Šimtmetinės tradicijos vėl bus prikeltos – toje vietoje Palangos savivaldybė planuoja įkurti žvejų miestelį.

Žvejų miestelyje bus įrengta 67 metrų krantinė, žuvų turgelis ir promenados, pastatytas slipas su gerve. Kiek vėliau turėtų atsirasti infrastruktūra pramoginiams laiveliams ir jachtoms.

„Planuojama šiais metais pradėti žvejams reikiamos infrastruktūros įrengimo darbus: įrengti žvejų laivų aptarnavimo ir įrangos laikymo patalpas, sutvirtinti dalį krantinių, įrengti valčių nuleidimo aikštelę, kėlimo gervę, pastatyti automobilių stovėjimo aikštelę, nutiesti lauko inžinerinius tinklus“, – kalbėjo Jurgita Vanagė, Palangos miesto savivaldybės mero patarėja.

Šie darbai turėtų būti pradėti jau šiemet, o sustoti neketinama – jau kalbama ir apie antrąjį Šventosios uosto atstatymo etapą, kuriam lėšų planuojama gauti iš Europos Sąjungos.

2020 07 03 09:37
Spausdinti