Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


ENERGETIKA
Ukrainos energetikos sistema į europinę gali būti intergruota per kelias savaites
BNS
BNS foto

Europos Sąjungos energetikos komisarė Kadri Simson pareiškė, jog Ukrainos energetikos sistemos sinchronizavimas su Europos ENTSO-E gali būti atliktas per kelias savaites.

„Mūsų bendras su Ukraina ilgalaikis prioritetas – Ukrainos energetikos sistemos sinchronizavimas su europine, o ne Rusijos. Ukrainos energetinės nepriklausomybės didinimas yra strateginė iniciatyva. (...) Kalbėjau su [Ukrainos energetikos] ministru [Hermanu] Halušenka, ir jis mane informavo, kad dabartinėms sąlygoms jie nebesijungs prie Rusijos energetikos sistemos. Dėl to Ukraina prašo itin skubiai sinchronizuoti su Europos energetikos sistema. Tai techninis iššūkis. Iš ministrų sulaukta didelio palaikymo. Todėl judėsime į priekį, kad Ukrainos sistemą prisijungtume kuo greičiau“, – žurnalistams Briuselyje sakė Europos Komisijos narė.

„Susitikau su ENTSO-E [atstovais], jie mano, kad techniškai toks skubus prijungimas yra įmanomas. Nors Ukraina ir toliau dirba izoliuotu režimu, dabar net kaimyninėms šalims sunku suteikti bet kokią pagalbą. Kalbant apie laiką, tai ne valandų, o dienų, greičiausiai kelių savaičių klausimas“, – kalbėjo K. Simson.

Ukrainos energetikos ministras anksčiau kreipėsi į ES šalių energetikos ministrus dėl skubaus Ukrainos energetikos sistemos integravimo į ENTSO-E.

Pirmadienį ES energetikos ministrai buvo susirinkę į neeilinį posėdį Briuselyje aptarti energetinę padėtį Europoje Rusijos invazijos į Ukrainą fone.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 03 01 11:00
Spausdinti