Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


55-oji Ukrainos karo diena: naujausios žinios iš fronto
Alfa.lt
Unian
Ukrainos kariai.

19:56 Chersonoje okupantai iškėlė Sovietų Sąjungos vėliavą.

19:53 Per raketos smūgį Kramatorske vienas žmogus žuvo, trys nukentėjo.

19:42 Britų premjeras Borisas Johnsonas: „Pasiūliau, kad mūsų ilgalaikis tikslas būtų toks: sustiprinti Ukrainą iki tokio lygio, jog Rusija niekada nesiryžtų įsiveržti vėl“.

19:40 „Azovstal“ gamykla praktiškai sunaikinta, sakė pulko „Azov“ vado pavaduotojas Sviatoslavas Palamaras. Ant gamyklos buvo numestos „supergalingos bombos“, o po griuvėsiais yra taikūs gyventojai.

19:20 Kovos tarp ukrainiečių ir rusų pajėgų strateginę reikšmę turinčiame Ukrainos Mariupolio uostamiestyje tęsiasi, televizijai CNN sakė vietos administracijos vadovas. „Kovos Mariupolyje tęsiasi. Tai kovos gatvėse“, – sakė rytinės Donecko srities administracijos vadovas Pavlo Kyrylenka. Ukrainiečių pajėgos „yra smarkiai bombarduojamos“, bet „toliau gina Mariupolį“, sakė jis.

18:51 Ukrainos karinės pajėgos sumušė okupantus Marjinkos rajone, Donecko srityje. Pranešama, kad miesto kontrolė jau yra ukrainiečių rankose.

18:38 Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas pasmerkė naują Rusijos puolimą Rytų Ukrainoje ir paragino per krikščionių ortodoksų Didžiąją savaitę keturioms dienoms paskelbti paliaubas.

18:33 Rumunija į Ukrainą nusiųs partiją įvairių ginklų.

17:53 Čekijos prokurorai pradėjo preliminarų tyrimą dėl galimų karo nusikaltimų Ukrainoje per Rusijos invaziją. Tyrimą prižiūrinti Aukštoji prokuratūra Prahoje nurodė, jog pradinė informacija iš Ukrainos rodo esant karo nusikaltimų pagal tarptautinę teisę požymių.

17:28 Ukrainos žiniasklaida skelbia, jog šalia Popasnos miesto sunaikinti samdiniai iš Libijos. Jų kišenėse rastos Libijos ir Centrinės Afrikos popierinės kupiūros.

15:53 Okupantams apšaudžius Charkovą žuvo 3 žmonės, 21 buvo sužeistas, – sakė regiono administracijos vadovas Olegas Sinegubovas.

15:50 Ukrainos saugumo tarnyba atskleidė „Ukrzaliznicos“ pareigūnų kolaboravusius išdavikus, neutralizavo FSB „miegančią grupę“ ir sulaikė „Krymo pareigūną“ kartu su pasieniečiais, kuris padėjo įsitvirtinti okupacinei valdžiai toje teritorijoje.

15:43 Eismas tarp Berdjansko ir Zaporožės uždarytas, pranešė Zaporožės srities karinės administracijos spaudos tarnyba. Tai įvyko. iš vienos pusės, dėl gausių kritulių, iš kitos pusės, dėl aktyvių okupantų apšaudymų.

15:29 „Sky News“ korespondentas Markas Stone'as, įsikūręs Rytų Ukrainoje, mano, kad mūšis dėl Donbaso gali tapti vienu didžiausių tankų susirėmimų nuo Antrojo pasaulinio karo.

15:18 Ukrainoje įvyko penktasis karo belaisvių apsikeitimas, praneša ministro pirmininko pavaduotoja Irina Vereščiuk.

„Šiandien apsikeitėme 60 karių. Taip pat 16 civilių grįžta namo“, – sakė I. Vereščiuk.

15:09 Aleksejus Arestovičius tikina, kad Rusijos raketų smūgiai truks iki paskutinės karo dienos.

14:56 Lisičansko miesto karinės civilinės administracijos vadovas Aleksandras Zaika prašo regiono gyventojų skubiai evakuotis, kol dar yra tokia galimybė.

14:55 Volodymyras Zelenskis Verchovnai Radai (Ukrainos parlamentas) pateikė įstatymo projektą dėl karo padėties pratęsimo Ukrainoje. Dabartinė karo padėtis baigiasi balandžio 25 d

14:30 Prezidentūra pareiškė faktinį taikos derybų su Rusija įšaldymą.

„Sunku pasakyti, kada bus įmanomos kitos tiesioginės taikos derybos“, – sakė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas.

14:20 Britų žvalgyba paskelbė karo veiksmų Ukrainoje žemėlapį.

Britų žvalgyba
Karo veiksmų Ukrainoje žemėlapis.

13:45 Nikolajevo meras pranšea, kad per naktinį miesto apšaudymą buvo sužeisti du žmonės

13:18 Svjatoslavas Vakarčiukas pasakojo apie savo gimtojo Lvovo apšaudymą, taip pat sakė, kad jie kartu su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis darys viską, kas įmanoma, kad iš Ukrainos išstumtų okupantus.

13:16 Vienos gyvenvietės išlaisvinimo metu okupantai nusprendė pasislėpti privačiame name. Kai kurie buvo sunaikinti, o kai kurie pateko į nelaisvę.

12:59 Kyjivo policija praneša, kad sostinės regione per Rusijos agresiją žuvo daugiau nei 1000 civilių, absoliuti dauguma žmonių buvo nušauti, o kūnai ir toliau randami.

12:11 Nikolajevo zoologijos sodo direktorius Vladimiras Topčijus praneša, kad į zoologijos sodą pataikė okupantų raketos.

Vladimiras Topčijus
Raketa Nikolajevo zoologijos sode.

12:05 Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas tikina, kad Rusija nesvarsto panaudoti branduolinį ginklą Ukrainoje.

11:58 Rusijos gynybos ministerija paprašė „Azovstal“ karius padėti ginklus ir pasiduoti – tai jau trečias toks okupantų kreipimasis nuo balandžio pradžios.

11:42 Ukrainos oro pajėgų priešlėktuvinės raketos virš Odesos sunaikino dar vieną Rusijos droną.

11:22 Ukrainos desantininkai sunaikino Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų motorizuotą pėstininkų dalinį iš Tomsko miesto.

10:42 Mariupolio mero patarėjas Petro Andriuščenka praneša, kad rusų okupantai Mariupolyje renka duomenis apie žuvusius ir dingusius mariupoliečius, socialiniuose tinkluose stebi šeimų paieškos grupes.

10:39 Valstybinio tyrimų biuro tyrėjai dokumentavo Rusijos okupantų nusikaltimus Irpino mieste Kyjivo srityje. Rasta 13 laidojimo vietų.

09:59 Nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios, okupantų kariuomenė prarado 20 800 karių, 169 lėktuvus ir 150 sraigtasparnių.

09:42 Mariupolio mero patarėjas Petro Andriuščenka skelbia, kad Rusijos kariuomenės okupacinės pajėgos ne tik numetė bombas ant Ukrainos gynėjų, bet ir chaotiškai apšaudė gyvenamąjį sektorių.

09:32 Luhansko srities karinės administracijos vadovas Serhijus Gaidaj paragino regiono gyventojus nedelsiant evakuotis, kad netaptų okupantų įkaitais ar aukomis.

09:26 Ukrainos valdžia nesusitarė dėl humanitarinių koridorių civiliams evakuoti iš pavojingų zonų. Žalieji koridoriai neveikia jau trečią dieną, pranešė premjero patarėja Irina Vereščuk.

09:03 Per pastarąją parą per Rusijos apšaudymą buvo sužeisti mažiausiai penki ukrainiečių vaikai, bendras sužeistųjų per karą skaičius išaugo iki 367, o mažiausiai 205 vaikai žuvo. Apie tai pranešė Ukrainos generalinė prokuratūra.

08:53 Pagal regionų vadovų duomenis, balandžio 19-osios naktį apšaudymas tęsėsi Charkove, Mykolaivo ir Dniepropetrovsko srityse, prasidėjo kautynės Luhansko ir Donecko srityse, o artilerija veikė visoje Chersono srityje.

08:30 Dniepropetrovsko srities karinės administracijos vadovas Valentynas Rezničenka: balandžio 19-osios naktį rusų okupantai iš „Grado“ ir artilerijos masiškai apšaudė gyvenvietes Dniepropetrovsko srities Kryvorizkovo rajone.

08:25 Balandžio 18-ąją Rusijos kariuomenė Luhansko srityje sunaikino 12 namų, didžioji dalis – Kreminoje. Apie tai pranešė Luhansko regiono valstybinės administracijos vadovas Sergijus Gaidaj.

07:17 Rusijos Belgorodo srities vadovas Viačeslavas Gladkovas sakė, kad Golovčinės kaimą „apšaudė Ukraina“.

07:06 Ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas: Rusijos įsibrovėliai perkelia papildomas „Tor SAM“ priešlėktuvinių raketų divizijas, taip pat Belgorodo srityje dislokuoja priešlėktuvinių raketų divizijas S-400 ir S-300.

2022 04 19 12:17
Spausdinti