Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


60-oji Ukrainos karo diena: naujausios žinios iš fronto
Alfa.lt
Unian
Ukrainos snaiperis.

23:15 Žmonės bando palikti Chersoną, kad nereikėtų priverstinai balsuoti vadinamam „referendume“ dėl pasiskelbimo „nepriklausoma respublika“. Okupantai juos apgręžia atgal.

23:01 „Azovo“ pulkas paskelbė naują vaizdo įrašą iš gamyklos „Azovstal“ rūsių, kur slepiasi civiliai Mariupolio gyventojai.

22:29 Okupantai ruošiasi puolimui prieš Krivoj Rig, pranešė miesto karinės administracijos vadovė Aleksandra Vilkul.

22:13 Donbaso srityje sąjungininkų pajėgų kariai per šią dieną sėkmingai atmušė 7 priešo atakas ir padarė didelių nuostolių okupantams. Apie tai paskelbė operatyvinė komanda „Rytai“.

21:58 Dar 4 raketos pataikė į Kremenčuką, pranešė Poltavos regiono valstybės administracijos vadovas. Iš viso 9 smūgiai šį vakarą.

21:24 Charkovo srityje per apšaudymą žuvo du žmonės, 14 buvo sužeista, pranešė miesto karinės administracijos vadovas.

20:48 Pranešama apie šūvius Nikolajeve.

20:18 5 įsibrovėlių raketos pataikė į Poltavos sritį. Jos pataikė į infrastruktūros objektus, tikslinamos kitos aplinkybės. Apie tai paskelbė Poltavos regiono karinės administracijos vadovas Dmitro Luninas.

20:12 Okupantai apšaudė Avdiivkos kokso (iš akmens anglies gaminamas kuras, skirtas metalo lydymo krosnims aprūpinti) gamyklą (Donecko sritis), naudodami daugkartinę raketų sistemą, pranešė Donecko regiono prokūratūra.

20:07 „Financial Times“: Šaltiniai Kremliuje žurnalistams sakė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas iškreiptai supranta situaciją Ukrainoje ir siekia užgrobti kuo daugiau teritorijų.

19:59 Okupantai perkelinėja savo karinę tecniką į Donbasą.

19:32 Beveik pusė Donbaso liko be vandens, rašo UNIAN.

19:28 Oro antskrydžių perspėjimai pasigirdo beveik visoje Ukrainos teritorijoje.

Telegeram/NEXTA
Oro antskrydžiai.

19:08 Mariupolio meras Vadimas Boičenka pasidalijo, kad nuo Rusijos invazijos pradžios žuvo daugiau nei 20 tūkst. miesto gyventojų. Daugiau nei 100 tūkst. žmonių lieka apgultame mieste ir maldauja išgelbėjimo.

18:57 Rytuose ir Charkovo srityje rusų įsibrovėliai bando vykdyti puolimus, tačiau nesėkmingai, pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas.

18:30 Ukrainos ginkluotosios pajėgos numušė priešo sraigtasparnį, pranešė Odesos regiono karinė administracija.

17:42 Įsibrovėliai iššaudė beveik visas savo didelio tikslumo raketų atsargas, dabar Rusijos Federacijoje jų liko tik 30 proc., palyginti su laikotarpiu iki vasario 24 d. Tai pareiškė žurnalistas Christo Grozevas.

17:16 Vicepremjerė Irina Vereščiuk teigia, kad Jungtinės Tautos turėtų užtikrinti humanitarinį koridorių iš Mariupolio, kurį užblokavo Rusijos kariai. Šiandien okupantai dar kartą nesutiko sustabdyti apšaudymą ir leisti žmonėms evakuotis.

16:57 Okupuoto Chersono srities Grozovo kaimo pakraštyje buvo pastebėti okupantų tankai su Ukrainos vėliavomis, kurie pajudėjo Molodeckio kryptimi, o vėliau apšaudė civilių namus. Apie tai pranešė operatyvinė komanda „Pietūs“.

16:28 „Rusijos kariuomenė turi „nerašytą leidimą“ prievartauti ukrainiečių moteris“, – tokį pareiškimą interviu kanalui „Sky News“ išsakė britų žmogaus teisių aktyvistė Helena Kennedy, advokatų grupės, renkančios įrodymus apie Rusijos armijos įvykdytus karo nusikaltimus Ukrainoje, narė.

16:21 Čuhujive (Charkovo sritis) rusai apšaudė daugiaaukštį namą ir privačius namus, sužeidė tris žmones, tarp jų – 11-metį vaiką. Mirė 59-erių vyras, paskelbė merė Galina Minaeva ir srities policijos viršininkas Vladimiras Timoška.

16:17 Ukrainos žvalgyba praneša, kad okupuotame Chersono regione okupantai bando į apyvartą išleisti Rusijos rublius.

15:14 Gynybos viceministrė Anna Maliar: Karo medikų pastangomis daugiau nei 80 proc. sužeistų Ukrainos karių grįžta į tarnybą.

15:08 Šiandien iš Popasnos (Luhansko sritis) buvo evakuota 16 civilių, pranešė Luhansko srities karinės administracijos vadovas Sergijus Gajdaj.

15:04 Luhansko srities karinės administracijos vadovas Sergijus Gajdaj pranešė, kad Luhansko regione buvo sunaikintos mažiausiai 7 cerkvės.

14:45 Nuo puolimo Donbase pradžios Rusijos armija sugebėjo užimti kai kurias naujas teritorijas, tačiau Ukrainos armija visomis kryptimis priešinasi, skelbia britų žvalgyba.

14:04 Donecko srities karinės administracijos vadovas Pavlo Kyrylenko: 5 ir 14 metų mergaitės žuvo per priešų apšaudymą Očeretynoje.

13:49 Azovo pulko vado pavaduotojas Sviatoslavas Palamaras kreipėsi į visą pasaulį, prašydamas padaryti viską, kad žmonės iš Mariupolio būtų išlaisvinti. Jis tikina, kad rusai ketina šturmuoti „Azovostal“ gamyklą.

13:18 Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Michailas Podoliakas sako, kad okupantai nuolat puola Mariupolio „Azovostal“ gamyklą, kurioje slepiasi kariai ir civiliai. Ukraina Rusijai siūlo „ypatingas derybas“.

12:44 Britų žvalgybos duomenimis, balandžio 24 d. karo veiksmų žemėlapis.

12:29 dronu nufilmuotas Černihivas.

11:40 Velykų rytą Donecko srityje rusų okupantai sugriovė civilių namą, kuriame buvo 5 ir 14 metų mergaitės, jos neišgyveno.

09:14 Ukrainos generalinis štabas pranešė apie iki šiol rusų patirtus nuostolius: 21,8 tūkst. kareivių, 873 tankai, 2238 šarvuočiai, 408 artilerijos sistemos, 147 daugiavamzdės raketų paleidimo sistemos (MLRS), 179 lėktuvai, 154 sraigtasparniai, 1557 automobiliai, 8 laivai.

08:47 Rusams šeštadienį apšaudžius Hirskės kaimą Ukrainos Luhansko srityje, žuvo šeši civiliai, pranešė administracijos vadovas Sergijus Hajdaj.

07:49 Su raketų kompleksu „Iskander“ Rusija dislokavo 60 km nuo Ukrainos sienos – Charkivo srities kryptimi.

07:05 Juodojoje jūroje Rusijos povandeniniai laivai grasina Ukrainai raketų atakomis. Taip pat pranešama, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos atnaujino 8 gyvenviečių kontrolę.

07:00 Velykų naktį tęsėsi sprogimai ir apšaudymai. Trys raketos nukrito į Pavlogrado rajoną, o viena iš jų pataikė į geležinkelio infrastruktūrą. Sugriauti 8 pastatai.

02:44 Ukrainos oro pajėgų atstovas Jurijus Ignatas pranešė, kad Ukraina per pastarąją parą numušė tris Rusijos lėktuvus, penkias raketas ir 9 UAV. Iš viso sunaikinta 17 Rusijos oro taikinių.

2022 04 24 07:46
Spausdinti