Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 16 d.


61-oji Ukrainos karo diena: naujausios žinios iš fronto
Alfa.lt
Unian
Situacija Lvove.

18:30 JAV Valstybės departamentas pranešė patvirtinęs 165 mln. dolerių (153 mln. eurų) vertės šaudmenų, naudotų buvusios Varšuvos sutarties šalių, taip pat kitokios nestandartinės amunicijos pardavimą Ukrainai, siekiant padėti apsiginti nuo Rusijos puolimo.

18:11 Dauguma žuvusių rusų karių yra iš neturtingų regionų, daugiausia iš Dagestano ir Buriatijos, rodo „Mediazone“ tyrimas.

18:04 Luhansko srities karinės administracijos vadovas Sergijus Hajdaj sakė, kad rusų okupantai Novotoškivską užėmė faktiškai sunaikinę gyvenvietę.

17:42 Mariupolyje okupantai deklaruoja savo „policijos“ darbą, o buvę Ukrainos vidaus reikalų ministerijos Mariupolio skyriaus darbuotojai priversti atvykti į regioninius policijos skyrius, skelbia Mariupolio mero patarėjas Petro Andriuščenka.

17:26 Belgorodo srityje Rusija telkia papildomus karinius dalinius, skirtus plėsti pajėgumus rytinėje operatyvinėje zonoje, pranešė Ukrainos gynybos ministerijos atstovas spaudai Oleksandras Motuzianikas.

16:49 Dėl priešo apšaudymo žuvo trys (1 moteris ir 2 vyrai) Bezruky kaimo (Charkovo sritis) gyventojai.

16:18 Penki žmonės žuvo, o dar 18 buvo sužeisti per Rusijos raketų smūgį geležinkelių infrastruktūrai netoli Žmerynkos ir Kozjatyno miestų, pranešė Vinicos apygardos prokuratūra.

15:48 Mariupolio miesto taryba: Manguše okupantai įrengė masinę kapavietę, kurioje palaidota iki 9000 mariupolio gyventojų.

Stop kadras/UNIAN
Masinė kapavietė Mariupolyje.

15:29 Rivnės regioninės karinės administracijos vadovas Vitalijus Kovalis praneša, kad dėl Rusijos raketų smūgių į geležinkelių infrastruktūrą Zdolbunivo srityje buvo apgadinta apie 20 netoliese esančių namų, vienas žmogus buvo sužeistas.

14:40 Nors Rusija teigia, kad leis atverti humanitarinį koridorių iš Mariupolio gamyklos „Azovstal“, tačiau vicepremjerė Irina Vereščiuk tikina, kad jokių garantijų dėl saugios evakuacijos nėra.

14:29 Kyjivo srityje vietoj tų, kurie buvo sugriauti per Rusijos kariuomenės puolimą, pastatyta 11 laikinų tiltų, pranešė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo pavaduotojas Kyrylo Tymošenko.

13:54 Oro gynyba Charkovo srityje numušė Rusijos naikintuvą Su-34, pranešė operatyvinė komanda „Rytai“. Iš lėktuvo katapultavosi 2 pilotai.

Rytai
Degantis lėktuvas.

13:18 Rusijos gynybos ministerija tikina, kad jų kariai nešaudys Kyjive nuo balandžio 25 d. 14 val., o civiliams leis palikti „Azovstal“ gamyklą Mariupolyje. Ukrainos pusė tvirtina, kad apšaudymai nesiliauja.

12:46 Rusijos Federacijos gynybos ministerija sutiko atverti humanitarinį koridorių iš „Azovstal“. Jis bus atidarytas nuo 14.00 vietos laiku ir bus skirtas „civiliams, apie kuriuos paskelbė Kyjivas“.

12:42 Gynybos ministerijos teigimu, okupantai gali panaudoti cheminius ginklus (raketas) prieš Mariupolyje esančią gamyklą „Azovostal“, kur slepiami kariai ir civiliai.

12:08 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų priešlėktuvinės raketos sunaikino dvi Rusijos sparnuotąsias raketas, paleistas į svarbią infrastruktūrą Ukrainos vakariniame regione, pranešė operatyvinė komanda „Vakarai“.

11:59 Rusijos okupantams keliose srityse sugadinus geležinkelių infrastruktūrą, vėluoja mažiausiai 30 traukinių, pranešė „Ukrzaliznica“.

11:07 Dėl Rusijos raketų smūgių Lvovo srityje Krasnės geležinkelio stotyje įvyko sprogimas, gelbėtojai gaisrą užgesino, oranešė Lvovo srities karinės administracijos vadovas Maksymas Kozytskyj.

10:40 Žmerinkos ir Kazatino svarbūs infrastruktūros objektai pateko į Vinicos regiono raketų apšaudymą, sakė regiono karinės administracijos vadovas Sergejus Borzovas.

10:36 Prokuratūros duomenimis, nuo karo pradžios iki šiandien Ukrainoje žuvo 3818 civilių ir daugiau nei 4000 buvo sužeisti.

10:29 Išpublikuota, kaip keitėsi karinių veiksmų žemėlapis nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios.

10:26 Luhansko srities vadovas Sergijus Hajdaj dar kartą paragino gyventojus evakuotis, kad netaptų priverstinio trėmimo į Rusiją aukomis.

10:25 Nikolajevo srities karinės administracijos pirmininkas Vitalijus Kimas pareiškė, kad Ukrainos artilerija sunaikino 13 Rusijos karinės technikos vienetų.

10:23 Ukrainos karo generalinis štabas praneša apie okupantų nuostolius.

Ukrainos karo generalinis štabas
Suvestinė.

10:19 Už Ukrainos karo belaisvį įsibrovėliai reikalauja 5000 eurų, praneša Michailo Podoliakas.

10:02 Du oro antskrydžiai Rivnės regione pataikė į geležinkelio bėgius, sakė regiono karinės administracijos vadovas Vitalijus Kovalis.

09:40 5 geležinkelio stotys Ukrainos centre ir vakaruose buvo apšaudytos, mažiausiai 16 keleivinių traukinių vėluoja. Tai pranešė „Ukrzaliznicos“ valdybos vadovas Aleksandras Kamyšinas.

09:34 Brianske (Rusija), be apdegusios naftos ir amunicijos sandėlio, karinio dalinio kryptimi buvo apgadinti geležinkelio bėgiai, kuriais į Ukrainą buvo gabenama karinė technika ir amunicija, pranešė žiniasklaida.

Asmeninis archyvas
Sugadinti bėgiai Brianske.

09:32 Pasirodė vaizdo įrašas, kuriame, spėjama, įvyko sprogimas ir pasirodė gaisras „Družbos“ naftos bazėje Brianske (Rusija). Gaisras dar neužgesintas. Pirminiais duomenimis, aukų nėra.

09:24 Poltavos regiono valstybinės administracijos vadovas Dmitrijus Luninas skelbia, kad Rusijos kariuomenė pradėjo raketų smūgį į Kremenčuko šiluminę elektrinę ir naftos perdirbimo gamyklą, žuvo vienas žmogus ir septyni buvo sužeisti.

09:22 Naktį Dnepropetrovsko srityje Rusijos kariuomenė apšaudė „Uraganu“ Širokovskio bendruomenę, besiribojančią su Chersono sritimi, vakare įvyko raketų ataka prieš Kremenčuką, buvo apšaudytas Ševčenkovas (Nikolajevo sritis), taip pat Charkovo, Luhansko ir Donecko sritys.

09:14 Rusijos gynybos ministerija nori kontroliuoti išmokas Ukrainoje žuvusiųjų šeimoms, siekdama nuslėpti tikrąjį nuostolių mastą, pranešė Britų žvalgyba.

Taip pat okupantai įgavo mažą pranašumą kai kuriose teritorijose, siekdami pilnai okupuoti Donabasą.

Ukrainos pajėgos Mariupolyje išvargino daug Rusijos karinių vienetų ir sumažino jų karinį efektyvumą.

Britų žvalgyba
Suvestinė.

08:51 Vinicos srityje, Žmerynkos srityje, buvo girdėti sprogimai, Lvovo srityje veikia oro gynyba, pranešė Lvovo srities karinės administracijos vadovas Maksymas Kozyckij.

08:36 Mažiausiai 215 ukrainiečių vaikų žuvo ir daugiau nei 391 buvo sužeistas dėl Rusijos invazijos į Ukrainą, skelbia Ukrainos generalinė prokūratūra.

07:18 Sekmadienį Luhansko srityje rusai sugriovė septynis namus ir trečią kartą pataikė į naftos perdirbimo gamyklą, pranešė regiono karinės administracijos vadovas Sergijus Gajdaj.

2022 04 25 08:55
Spausdinti