Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


63-ioji Ukrainos karo diena: naujausios žinios iš fronto
Alfa.lt
UNIAN
Raketos.

19:31 Okupantai tris kartus apšaudė Dniepropetrovsko srityje esantį Velyka Kostromkos kaimą kasetiniais sviediniais, – regiono valstybės administracija.

19:12 Rusijos žurnalistų šaltiniai Kremliuje teigia, kad gegužės viduryje Rusijos specialiosios tarnybos rengia „referendumus“ dėl vadinamųjų „DLR“ ir „LLR“ „stojimo“ į Rusiją, o paskui ruošia panašų scenarijų Chersono sričiai.

19:05 Ukrainos žvalgyba: rytoj okupantai planuoja sunaikintame Mariupolyje surengti propagandinį „spaudos turą“, skirtą rusams ištikimiems „žurnalistams“.

18:42 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo suvestinė: Rusijos kariai trečiadienį bandė pradėti puolimą keliomis kryptimis, bet jiems nepavyko.

17:42 Mariupolio gynėjai dar kartą prašo evakuacijos.

17:12 Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vis dar tikina, kad visos karo prieš Ukrainą užduotys bus įvykdytos.

17:05 Rusijos kariuomenė, apšaudydama Ukrainos miestus, visiškai sunaikino 102 švietimo įstaigas, įskaitant mokyklas, vaikų darželius ir universitetus. Dar 1412 įstaigų buvo apgadinta. Tai pranešė Ukrainos švietimo ir mokslo ministras Sergijus Škarletas.

16:37 Ukrainos saugumo tarnybos kontržvalgyba atskleidė Žitomyro srities pareigūną, kuris rinko įslaptintą informaciją apie Ukrainos naikintuvus ir oro pajėgų infrastruktūrą bei stengėsi ją perduoti okupantui.

16:06 „NBC News“: dėl JAV žvalgybos dalijimosi informacija su Ukraina, ukrainiečiai spėja perkelti savo oro gynybos sistemas į kitą vietą ir okupantai pataiko į tuščius plotus.

15:51 Luhansko srityje okupantai apšaudė Severodonecko ligoninę, viena moteris žuvo, – sakė regiono karinės administracijos vadovas Sergejus Gajdaj.

15:39 Aukščiausiosios Rados žmogaus teisių komisarė Liudmila Denisova pranešė, kad Kontrolieriaus tarnyba gavo apie 400 skundų dėl rusų okupantų seksualinio smurto prieš ukrainiečius.

14:43 Kremlius nesvarsto galimybės mainais už Ukrainos kariuomenės belaisvius iškeisti Vladimiro Putino krikštatėvį Viktorą Medvedčiuką, sakė Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

14:03 Prezidentūros vadovo patarėjas Mychailo Podoliak teigė, kad galimo Ukrainos ir Rusijos prezidentų susitikimo laikas ir kontekstas nėra nustatyti.

13:17 Ukrainos gynėjai Dniepropetrovsko srityje numušė Rusijos raketą, niekas nenukentėjo, pranešė Dniepropetrovsko srities karinės administracijos vadovas Valentynas Rezničenka.

12:53 Kyjivo gyventojų prašoma nesilankyti kapinėse iki karo pabaigos.

12:16 Žiniasklaida: Proukrainietiškas mitingas Rusijos okupuotame Chersone buvo išsklaidytas, o okupantai panaudojo ašarines dujas ir sužeidė keturis žmones.

12:00 Artimiausiomis dienomis gali įvykti Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino susitikimas, sakė Turkijos gynybos ministras Hulusi Akaras.

11:39 Rusai du kartus smogė Avdeevkai fosforiniais sviediniais. Pasak Donecko karinės administracijos vadovo Pavelo Kirilenkos, pirmasis smūgis praėjusią naktį buvo smogtas prie kokso gamyklos, o šįryt – miesto centre. Dėl šių apšaudymų mieste kilo keli gaisrai.

11:16 Voroneže (Rusija) gyventojai išgirdo 2 sprogimus.

11:13 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas: okupantai ir toliau patiria nuostolių: jau prarado 22 400 karių, 939 tankus ir 185 lėktuvus.

10:42 Girskio bendruomenė nukentėjo oro smūgio, žuvo mažiausiai vienas žmogus, pranešė Luhansko srities karinės administracijos vadovas Sergijus Gajdaj.

09:57 Rusijos FSB pranešė sulaikius du rusus – „Ukrainos nacizmo“ šalininkus, kurie tariamai rengė sabotažą Belgorodo srityje, pranešė „Ria Novosti“.

09:22 Regionų karinės administracijos: naktį rusų okupantai apšaudė Dniepropetrovsko sritį, vienas žmogus buvo sužeistas, taip pat buvo apšaudytos Charkovo, Luhansko, Donecko, Chersono sritys.

09:21 Du vaikai, 8 ir 9 metų amžiaus, kovo mėnesį Rusijos kariuomenės sužeisti Mariupolyje ir deportuoti į Rusiją, buvo grąžinti į Ukrainą ir gydomi Kyjive, skelbia Ukrainos generalinė prokuratūra.

08:51 Severodonetske kunigas perdavė informaciją priešui apie Ukrainos kariuomenės dislokavimą, pranešė Luhansko srities karinės administracijos vadovas Sergijus Hajdaj.

08:34 Ukrainos saugumo tarnybos generolas pranašavo lūžio tašką Rusijos Federacijos kare prieš Ukrainą. Pasak Viktoro Jaguno, lūžio tašku taps Vakarų tiekiami modernūs ginklai. Visų pirma, aviacijos ir oro gynybos sistemos.

08:25 Antrą kartą Rusijos kariuomenė raketomis apšaudė kelių-geležinkelio tiltą per Dniestro žiotį Odesos įlankos srityje, pranešė „Ukrzaliznica“ valdybos pirmininkas Aleksandras Kamyšinas.

08:15 Britų žvalgyba: Ukraina išlaiko didžiąją dalį savo oro erdvės kontrolės, o Rusijai nepavyko efektyviai sunaikinti Ukrainos oro pajėgų ar nuslopinti oro gynybos sistemų.

08:10 Priešas perėmė kelių gyvenviečių kontrolę Charkovo ir Luhansko srityse, pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas.

08:01 Okupantai iš artilerijos apšaudė Zelenodolską (Dnepropetrovsko sritis), sakė regiono karinės administracijos vadovas Valentinas Rezničenka. Vienas žmogus sužeistas.

07:53 Beveik visa Luhansko sritis nukentėjo nuo Rusijos kariuomenės apšaudymo, gelbėtojai užfiksavo septynių namų sunaikinimą, daug daugiau buvo apgadinta, parnešė Luhansko regiono karinė administracija.

07:21 Rusijos Federacijos Kursko srities gubernatorius Romanas Starovoitas pareiškė, kad balandžio 27-osios naktį Kursko gyventojai išgirdo „beldimą“ – esą veikė oro gynyba.

07:14 Iš Belgorodo srities teritorijos į Iziumo miestą Rusija perkėlė dvi bataliono taktines grupes iš 76-osios oro desanto pajėgų puolimo divizijos, pranešė ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas.

06:26 Rusijos Federacijos Belgorodo srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas pranešė, kad, pirminiais duomenimis, netoli Stara Nelidovkos kaimo dega amunicijos sandėlis.

04:10 Ukrainos ginkluotosios pajėgos smūgiavo priešo pozicijoms Gyvačių saloje, pataikė į vadavietę ir sunaikino priešlėktuvinių raketų sistemą „Strela-10“.

02:12 Per praėjusią parą Donecko regione buvo nužudyti 3 žmonės, pranešė regiono karinės administracijos vadovas.

2022 04 27 07:45
Spausdinti