Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


64-oji Ukrainos karo diena: naujausios žinios iš fronto
Alfa.lt
Twitter@ZelenskyyUa
Vaizdai iš Ukrainos.

20:57 Trys okupantų sparnuotosios raketos smogė į Fastovą.

20:24 Kyjivo meras Vitalijus Kličko pranešė apie du sprogimus sostinėje. Panašu, kad raketos atskriejo iš Baltarusijos teritorijos.

20:00 Ukrainos ginkluotosios pajėgos praneša, kad apšaudytas Nikolajevas. Pirminiais duomenimis, sugriautos kelios dešimtys individualių namų, vaikų žaidimo aikštelės.

19:39 JAV žvalgyba tvirtina, kad rusai kai kuriuos dalinius iš Mariupolio perkėlė į Zaporožės kryptį, nors ukrainiečiai tebevaldo Azovstalio teritoriją.

19:32 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas: Ukrainos kariuomenė atgavo Kutuzivkos kaimo kontrolę Charkovo srityje, taip pat suvaržė priešo puolimą keliomis kryptimis.

19:05 Odesoje suveikė oro gynybos sistema, pranešė regiono karinė administracija.

18:45 Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad tarp šalių buvo susitarta dėl Ukrainos karinės technikos remonto Bulgarijoje.

18:44 Žiniasklaida: Chersono priemiestyje užsiliepsnojo nendrės.

18:21 Rusų okupantai užėmė Melitopolio miesto kraštotyros muziejų, kuriame saugomas IV amžiaus prieš Kristų skitų auksas. Vietą, kur relikvija saugoma, rusams pasakė kolaborantai, praneša Zaporožės srities karinė administracija.

18:13 Rusijos kariškiai apiplėšė žemės ūkio įmonę Kamjaneco-Dnieproskos Zaporožės srityje ir pagrobė 61 toną kviečių, pranešė Zaporožės srities prokuratūra.

18:09 Irina Vereščuk paskelbė apie naują kalinių apsikeitimą. Per šiuos mainus namo grįžo 45 ukrainiečiai: 33 kariai ir 12 civilių.

17:52 CNN paskelbė naują vaizdo įrašą, nufilmuotą iš drono virš Bučos, kur rusų mašinos važiuoja gatvėmis pro nužudytų miesto gyventojų kūnus.

17:12 Okupantai iš Mariupolio deportavo daugiau nei 20 tūkst. žmonių, praneša srities karinės administracijos vadovas.

16:48 Rusai granatsvaidžiais apšaudė pasieniečius Černihovo srityje prie Senkivkos posto, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

16:08 Naktį rusų okupantai smogė karo lauko ligoninei Mariupolio „Azovstal“ gamyklos teritorijoje – yra žuvusiųjų ir sužeistųjų, pranešė Azovo pulkas.

16:01 Ukrainos karo žurnalistai iš savo šaltinių sužinojo, kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininkas generolas Valerijus Gerasimovas asmeniškai lankosi Iziume, kad vadovautų kariuomenei Donbase.

15:28 Rusijos valstybinė žiniasklaida praneša, kad prie Saratovo sudužo du kariniai sraigtasparniai, kurie buvo naudojami personalo mokymams.

15:27 Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui pasakė, jog Ankara pasirengusi padaryti daugiau, kad būtų užbaigtas karas Ukrainoje.

15:26 Okupantai atšaukė gegužės 9-osios paradą Donecke.

15:23 Rusijos nevaldomos raketos pataikė į pramoninę gamyklą ir Niujorko gyvenamuosius rajonus Donecko srityje, žuvo trys žmonės, pranešė regioninės valstybės administracijos vadovas Pavlo Kirilenko.

15:01 „The Guardian“: Rusija likus kelioms savaitėms iki karo išsiuntė dresuotus delfinus į laikinai okupuotame Kryme esančią karinę bazę. Tikriausiai jie buvo išsiųsti apsaugoti laivyną Sevastopolio įlankoje nuo povandeninės atakos.

14:43 Apie 100 000 mariupoliečių gresia mirtinas pavojus dėl antisanitarinių sąlygų Rusijos okupuotame mieste, pranešė Mariupolio miesto taryba.

14:42 Charkove Ukrainos saugumo tarnyba atskleidė paslėptą tankų atsarginių dalių sandėlį, skirtą okupantams.

14:41 Prokuratūra nustatė 10 Rusijos karių, dalyvavusių kankinant taikius ukrainiečius Bučoje, pranešė generalinė prokurorė Irina Venediktova.

14:33 Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad Vakarų ginkluotės tiekimas Ukrainai kelia grėsmę Europos saugumui.

14:22 BNS: Kyjivas paskelbė, kad Rusijos puolimas Ukrainos rytuose įsibėgėjo ir kad intensyviai apšaudomi keli miestai, o rusų pajėgos bando apsupti ukrainiečių pajėgas.

14:10 Šiandien, apie 8 val., Akimovkoje, Melitopolio rajone, įvyko geležinkelio tilto likvidavimas. Pasak Odesos regiono karinės administracijos, per šį tiltą okupantai iš Krymo tiekė ginklus ir degalus.

Odesos regiono karinė administracija
Tilto likvidavimas.

14:06 Nova Kachovkoje, kaip ir visame Chersono regione, vyksta masinis gyventojų išvykimas į kaimyninius regionus ir teritorijas, kuriose nėra karinių veiksmų. Taip pat trūksta specialistų, ypač medicinos ir komunalinių paslaugų, pranešė Nova Kachovkos meras Volodymyras Kovalenko.

13:49 BNS: Jungtinių Tautų atstovė Ukrainoje sakė, kad rengiasi galimai evakuacijai iš apgulto Ukrainos Mariupolio uostamiesčio, kur, kaip skelbia Kyjivas, yra įstrigusių civilių ir sužeistų karių.

„Vykstu į Zaporožę rengtis vilčių teikiančiai evakuacijai iš Mariupolio. JT yra visiškai mobilizuotos padėti gelbėti ukrainiečių gyvybes ir padėti tiems, kam reikia pagalbos“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė JT koordinatorė rezidentė ir humanitarinės pagalbos koordinatorė Osnat Lubrani.

13:27 Mažiausiai vienas žmogus žuvo ir du buvo sužeisti per šiandien priešo apšaudymą Charkove, pranešė Charkovo srities karinės administracijos vadovas Olegas Sinegubovas.

13:11 Prezidentūros vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas: Ukraina nuo Rusijos karinės agresijos ginsis bet kokiu būdu, taip pat ir puldama Rusijos sandėlius ir bazes.

13:05 Ukrainos oro pajėgoms reikia modernių vidutinio nuotolio ir tolimojo nuotolio priešlėktuvinių raketų sistemų, taip pat modernių naikintuvų prieš okupantų lėktuvus, kad patys galėtų uždaryti savo oro erdvę, pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas generolas leitenantas Mykolas Oleščiukas.

12:35 Ukrainos gynybos ministerijos Centrinė žvalgybos valdyba paskelbė Rusijos stačiatikių bažnyčios dvasininkų, bendradarbiaujančių su Rusijos propagandistais okupaciniais tikslais, sąrašą.

Ukrainos žvalgyba

12:10 Lisičansko karinės administracijos vadovas praneša, kad regione nebus vandens iki karo veiksmų pabaigos.

12:05 Okupantai apšaudė Pokotilovkos kaimą, kuris yra Charkovo miesto dalis. Dėl apšaudymo sugriuvo pastatas, o po griuvėsiais yra žmonių. Dirba gelbėtojai, paskelbė Charkovo miesto tarybos vadovo patarėja Natalija Popova.

12:01 Kyjivo gynimo operacija, trukusi nuo vasario 24 iki balandžio 2 dienos, šiuo metu baigta, tačiau grėsmė sostinei niekur nedingo, nes priešas neatsisakė savo agresyvių ketinimų, pranešė Kyjivo miesto karinės administracijos vadovas Mykolas Žirnovas.

11:18 Azovo pulkas pranešė, kad praėjusią naktį rusų okupantai smogė apie 50 oro smūgių ir numetė daugybę fosforo bombų į Mariupolį, ir paragino valdžią imtis ryžtingų priemonių miestui atblokuoti ar evakuoti gyventojus bei gynėjus.

11:07 Įsibrovėliai apšaudė Sloviansko kurortą, ligoninės pastatus – generalinė prokuratūra iškėlė bylą dėl karo įstatymų pažeidimo.

11:01 Praėjusią parą Rusijos kariai į Charkovą paleido 11 artilerijos sviedinių, o šiandien priešas toliau kovoja mieste, pranešė Charkovo srities karinės administracijos vadovas Olegas Synegubovas.

10:46 Nuo karo pradžios Rusija iš viso prarado 22 800 karių, o praėjusią naktį žuvo keturi šimtai okupantų – kariuomenės generalinio štabo duomenys.

Generalinis štabas/UNIAN
kariuomenės generalinio štabo duomenys.

10:23 Ukrainos centrinės žvalgybos valdybos gautas „Padniestrės gynybos ministerijos“ raštas vietos administracijų vadovams atskleidžia informaciją apie piliečių šaukimą į „ypatingą pasitarimą“.

10:19 Zaporožės regiono karinė administracija: Rusijos kariuomenė pradėjo raketų smūgį Zaporožėje, buvo sužeisti trys žmonės (vienas iš jų vaikas), apgadinti du namai privačiame sektoriuje.

10:15 Charkovo srities policija sulaikė 58 metų moterį, kuri perdavė priešui slaptą informaciją apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinės technikos buvimo vietą ir judėjimą.

10:04 Zaporožės AE šiuo metu veikia tik savo reikmėms, nes buvo pažeista 330 kV aukštos įtampos linija pietų Ukrainoje dėl okupantų kaltės, pranešė „Energoatom“.

09:13 Regionų karinės administracijos: naktį Rusijos kariuomenė toliau apšaudė Charkovo, Luhansko, Donecko sritis, bandė veržtis link Mykolajevo ir Krivogo Rigo, o raketomis apšaudytas Ševčenkos kaimas Nikolajevo srityje. Mariupolio „Azovstal“ laikosi.

09:12 Rusijos kariuomenė pradėjo raketų smūgį į buvusią gamyklą Sinelnikų rajone Dniepropetrovsko srityje, pranešė Dniepropetrovsko srities valstybinės administracijos vadovas Valentynas Rezničenko.

09:11 Okupantų į Chersono srities pirmininko pavaduotojo postą paskirtas bendradarbis Kirilas Stremousovas teigė, kad regione referendumų neplanuojama.

09:04 Britų žvalgyba: Rusijos Juodosios jūros laivynas, nepaisant laivų praradimo, išlaiko galimybę smogti Ukrainos ir pakrantės taikiniams.

Britų žvalgyba
Suvestinė.

Šiuo metu Juodosios jūros operatyvinėje zonoje yra apie 20 Rusijos karinio jūrų laivyno laivų, įskaitant povandeninius laivus. Bosforas lieka uždarytas visiems ne Turkijos karo laivams, todėl Rusija negali pakeisti Juodojoje jūroje prarasto kreiserio „Moskva“.

08:35 Per praėjusią parą Luhansko srityje žuvo keturi žmonės, dar keturi buvo sužeisti, Popasnoje sugriauta 10, o Lisičanske – 13 namų, pranešė Luhansko srities karinės administracijos vadovas Sergijus Hajdaj.

07:42 JAV turi patikimos informacijos, kad Rusijos kariuomenė Donecke įvykdė egzekuciją ukrainiečiams, kurie bandė pasiduoti. Apie tai pranešė JAV specialioji pasiuntinė tarptautiniam teisingumui Beth Van Shaak JT posėdyje.

07:35 Rusijos kariuomenė didina puolimo Ukrainoje tempą. Aktyviausiai okupantai veikia Slobožanskio ir Donecko srityse, perkelia papildomas pajėgas į Iziumą, siekia apsupti Ukrainos gynėjus rytuose, ruošiasi stumtis į Severskij Donecą, pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas.

07:30 Chersono regione per pastarąją dieną Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino Rusijos karių amunicijos sandėlius Molodeckyje ir Velyka Oleksandrivkoje – operatyvinė komanda „Pietūs“.

06:55 Nuo gegužės 1 dienos okupantai Chersono srityje ketina įvesti Rusijos rublius, paskelbė okupantų paskirtas Chersono srities karinės civilinės administracijos „vadovo pavaduotojas“ Kirilas Stremousovas.

06:20 Virš Belgorodo (Rusija) suveikė oro gynyba, pasigirdo trys sprogimai, pranešė „RIA Novosti“.

04:36 JAV Ukrainai siunčia 155 mm haubicas.

03:57 Trečiadienio vakarą Odesoje oro gynybos pajėgos virš jūros numušė priešo žvalgybinį bepilotį orlaivį, pranešė Odesos miesto taryba.

01:23 Per praėjusią dieną oro ir sausumos pajėgų priešlėktuvinių raketų daliniai pataikė į aštuonis okupantų oro taikinius, skelbia Oro pajėgų vadovybės spaudos centras.

2022 04 28 07:18
Spausdinti