Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


70-oji Ukrainos karo diena: naujausios žinios iš fronto
Alfa.lt
Evgenij Sosnovskij
Berniukas iš Mariupolio.

20:00 Pranešama apie sprogimus Dnepre, Čerkasuose ir Zaporižėje.

19:40 Rusijos okupantai prasiveržė į „Azovstal“ gamyklą. Ten vyksta nuožmūs mūšiai. Gamyklos slėptuvėse yra civilių, kurie nespėjo evakuotis.

18:21 JAV prezidentas Joe Bidenas pareiškė, jog Amerika yra pasirengusi naujoms sankcijoms prieš Rusiją.

17:37 Netoli Kijevo esančiame „GoodWine“ sandėlyje sunaikinta 1,6 milijono butelių vyno.

17:08 Dnepropetrovsko srityje rusai raketomis „Grad“ pataikė į du kaimus. Pranešė Dnepropetrovsko OVA vadovas Valentinas Režničenko.

16:57 Užkarpatėje suremontuota okupantų apšaudyta pastotė ir atnaujintas dujų tiekimas.

16:45 Bulgarija remontuos Ukrainos karinę techniką, tačiau ginklų neduos. Pranešė „Europos tiesa“.

16:42 BNS: Vykstant „įnirtingoms kovoms“ su rusais metalurgijos gamyklos „Azovstal“ komplekse, prarastas ryšys su ten esančiais kariais, pranešė Mariupolio meras Vadymas Boičenka.

16:35 Charkovo sritis: evakuacija iš Starij Saltovo kol kas neįmanoma, pranešė karinės administracijos vadovas.

16:01 „Associated Press“ tyrimas teigia, kad rusų išpuolis prieš Mariupolio dramos teatrą iš tikrųjų buvo daug pavojingesnis nei tikėtasi – pastate ir jo išorėje žuvo apie 600 žmonių.

15:49 Ukrainos gynybos ministerija: Rusija bando padidinti puolimo tempą Rytų Ukrainoje, kad pasiektų Donecko ir Luhansko sričių sieną ir plėtotų puolimą Zaporožės ir Krivyj Rigo srityse.

15:13 Kyjivo srityje rasti keturių civilių, žuvusių nuo rusų okupantų, kūnai, tarp jų ir 10-metis vaikas, pranešė Kyjivo srities policija.

14:52 Rusijos okupantas Ukrainos saugumo tarnybai pasakojo, kaip asmeniškai nušovė ukrainiečius civilius.

14:16 Popasnos ir Rubižnės gyventojams maisto liko tik savaitei. Tai paskelbė Luhansko karinės administracijos vadovas Sergijus Gajdaj.

Jis taip pat pažymėjo, kad šiuo metu patekimas į miestus yra itin sudėtingas. Norinčiųjų išvykti yra šimtai, tačiau dėl didelio apšaudymo tankumo evakuacija iš ten nebegalima.

14:12 „Ukrainska pravda“ šaltiniai: Mariupolyje Rusijos kariai antrą dieną šturmuoja „Azovstal“ gamyklą, kurios požemiuose tebėra Ukrainos gynėjai ir dar neevakuoti civiliai. Trečiadienį rusai įsiveržė į gamyklą, kuri buvo subombarduota ir apšaudyta. „Azovstal“ vyksta sunkios kovos.

13:27 93-iojo atskiros mechanizuotos brigados „Cholodnyj Jar“ kovotojai sunaikino tris Rusijos kariuomenės tankus.

13:17 Baltarusijos karinė technika judėjo Lietuvos ir Ukrainos sienos link, pranešė „Baltarusian Hajun project“.

12:08 Okupantai apšaudė Slavjanską. Smūgiai buvo suduoti vienu metu keliuose mikrorajonuose, aukų nebuvo, sakė Slovjansko meras Vadimas Liachas.

12:03 300 į Rusiją ištremtų mariupoliečių rasta prie Vladivostoko. Mariupolio mero patarėjas Petras Andriuščenka sakė, kad tremtiniai buvo apgyvendinti Vrangelio kaime.

12:02 Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu pakartojo, kad Rusijos kariuomenė kontroliuoja Mariupolį, o Ukrainos žvalgyba praneša, kad okupantai planuoja „švęsti“ pergalės dieną sugriuvusiame Mariupolyje, o ne Donecke.

11:45 Dėl Rusijos raketų smūgių į elektros pastotes Lvovo srityje be elektros liko apie 250 000 žmonių, dviejų sužeistųjų būklė stabili, tačiau vienam prireiks antros operacijos skeveldrų pašalinimui, pranešė Lvovo srities karinės administracijos vadovas Maksimas Kozickis.

11:15 Minų pavojus išlieka Kyjivo pakraštyje, kur vyko kautynės, sakė Kyjivo miesto karinės administracijos štabo viršininkas Sergijus Kornijčukas.

11:10 Žinoma Ukrainos televizijos laidų vedėja Polina Nenia paskelbė apie savo brolio herojaus mirtį fronte. Vyras du kartus buvo apšaudytas Rubižnėje, būdamas ligoninėje jis nuo patirtų sužalojimų mirė.

10:30 Skelbiama, kad gegužės 2 d. dėl okupantų apšaudymo Chersono srityje, Beryslavo rajone buvo sunkiai sužalota 6 metų mergaitė, o du sviediniai pataikė į gyvenamąjį namą, pranešė generalinė prokuratūra.

10:12 Naktį Rusijos kariai apšaudė Sumų sritį: mokyklą ir kitą infrastruktūrą, pranešė regiono karinės administracijos vadovas.

10:07 Laikinai užimtoje Makejevkoje (Donecko sritis), ryte kilo gaisras, o liudininkai teigia, kad mieste dega naftos bazė.

09:47 Kyjivo srityje, laikinai Rusijos okupuotuose kaimuose, rasta dar 20 žuvusių ukrainiečių civilių kūnų. Tai paskelbė Kyjivo srities policijos vadovas Andrejus Nebitovas.

09:43 Regionų vadovų duomenys: praėjusį vakarą Rusijos kariuomenė apšaudė raketomis 8 Ukrainos regionus. Gegužės 4-osios rytą Sumų srityje prie sienos dirbo rusų sraigtasparnis, Donecko srityje antrą kartą iš eilės apšaudė Avdiivkos kokso gamyklą. Naktį buvo apšaudytas Mikolajevas, Donbasas ir Chersonas.

09:42 Rusai toliau ieško civilių objektų Donecko srities centre. Vėl buvo apšaudyta Avdiivkos kokso gamykla – vienas pastatas buvo apgadintas, informacijos apie aukas kol kas nėra. Apie tai pranešė Donecko srities karinės administracijos vadovas Pavlo Kirilenko.

09:37 Energodaro gyventojams, kurie galės keliauti savo transportu, bus atidarytas evakuacijos koridorius. Taip pat gyventojų prašoma kuo skubiau atvykti į evakuacijos punktą iš Lunačarskio žiedo prie Berdjansko, pranešė miesto meras Dmitrijus Orlovas ir vicepremjerė Irina Vereščuk.

09:34 Skelbiami okupantų nuostoliai Ukrainoje.

Generalinis štabas
Suvestinė.

08:56 Britų žvalgyba: okupantai netoli Iziumo dislokavo 22 bataliono taktines grupes, kad galėtų veržtis toliau į Donbasą.

Nepaisant sunkumų pralaužiant Ukrainos gynybą, Rusija greičiausiai ketina užimti Kramatorsko ir Severodonetsko miestus.

08:52 JAV analitikas: tai, kad Rusija antžeminiams tikslams naudoja priešlaivines sparnuotąsias raketas „Onyx“, gali reikšti, kad šalyje agresorėje trūksta kitų rūšių didelio tikslumo tolimojo nuotolio amunicijos.

08:36 Daugiau nei 100 Zaporožės srityje žuvusių rusų karių kūnų buvo nugabenti į Horlivkos morgą, o grupė rusų pateko į nelaisvę Zaporožės srityje, pranešė Zaporožės regiono karinė administracija.

07:34 Regionų karinės administracijos: rusai apšaudė raketomis taikinius Dniepropetrovsko, Kirovogrado, Lvovo, Vinicos, Kyjivo, Zakarpatijos, Odesos ir Donecko srityse.

06:48 Tokmake (Zaporožėje) Rusijos kariškiai pradėjo masiškai siūti ir maskuotis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų uniforma, skelbia operatyvinė komanda „Pietūs“.

05:55 Sprogimų garsai, pasigirdę Zaporožėje, buvo suveikusi oro gynyba, pranešė Zaporožės regiono karinė administracija.

04:10 Rusai apšaudė išlaisvintą Chersono srities dalį – per „gradų“ išpuolį, žuvo civilis, pranešė Krivyj Rig karinės administracijos vadovas Oleksandras Vilkulas.

02:38 Okupantai apšaudė tris Sumų srities kaimus, aukų nefiksuota. Apie tai paskelbė Sumų regioninės valstybės administracijos vadovas Dmitrijus Živickis.

2022 05 04 09:13
Spausdinti