Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


72-oji Ukrainos karo diena: naujausios žinios iš fronto
Alfa.lt
Telegram UNIAN
Ukrainos kariai.

19:45 Tarptautinės teniso federacijos (ITF) neeilinėje konferencijoje slaptu balsavimu nuspręsta iš visų varžybų pašalinti Rusijos ir Baltarusijos teniso federacijas.

19:15 Per naują apsikeitimą belaisviais namo grįžo daugiau kaip 40 Rusijos į nelaisvę paimtų Ukrainos karių ir civilių, tarp jų 11 moterų ir dvasininkas, informavo Kyjivas.

„Įvyko dar vienas apsikeitimas kaliniais: namo sugrąžintas 41 asmuo, įskaitant 11 moterų“, – platformoje „Telegram“ paskelbtame pranešime teigė vicepremjerė Iryna Vereščuk. Tarp paleistų asmenų buvo 28 kariai ir 13 civilių, vienas iš jų – Ukrainos stačiatikių bažnyčios dvasininkas.

18:46 Pranešama, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos perėmė gyvenamųjų vietovių – Aleksandrovkos, Fiodorovkos, Ukrainkos, Šestakovo, Pobedos ir dalies Čerkasų Tiškų – kontrolę.

18:02 Vykdant naujus mainus su Rusijos puse, buvo grąžintas 41 ukrainietis: 28 kariškiai ir 13 civilių. Apie tai pranešė premjero pavaduotoja Irina Vereščuk.

17:48 Rusų okupantai apšaudė Kamianskės kaimą, kur šiandien buvo sutarta dėl „žaliojo koridoriaus“, pranešė Zaporožės regiono karinė administracija.

17:20 BNS: Rusijos pajėgos beveik apsupo Severodonecką – labiausiai į rytus nutolusį Ukrainos miestą, tebekontroliuojamą Kyjivo, ir bando jį šturmuoti, pranešė vietos pareigūnas.

17:02 Vladmiro Putino partijos „Vieningoji Rusija“ generalinis sekretorius Andrijus Turchakas lankėsi Chersone ir pasakė, kad „Rusija čia liks amžinai“.

16:42 2100 žmonių iš kaimų arčiausiai karinių veiksmų buvo evakuoti iš Rusijos okupacijos Dniepropetrovsko srityje (Chersono sritis), pranešė Chersono regiono karinės administracijos vadovas Genadijus Laguta.

15:48 Ukrainos saugumo tarnyba praneša, kad per specialiąją operaciją Charkovo srityje paėmė į nelaisvę 11 priešo snaiperių.

15:14 Dėl didelių nuostolių Rusijos Federacija ir toliau į karo veiksmus Ukrainoje įtraukia šauktinius., pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos direkcija.

15:09 Rusijos kariai Mariupolyje pažeidė „tylos“ režimą ir apšaudė evakuacijos mašiną, kuri ketino paimti civilius iš „Azovstal“: žuvo karys, šeši buvo sužeisti. Apie tai pranešė Azovo pulkas.

14:48 Mažiausiai 5 baltarusiai gina „Azovstal“ gamyklą blokuojamame Mariupolyje, teigia Konstantino Kalinausko bataliono atstovai.

14:18 Lietuvos, Latvijos ir Estijos užsienio reikalų ministrai lankosi Kyjive.

13:50 BNS: Ukraina paskelbė, kad Rusija tęsia „puolamąsias operacijas“ prieš Mariupolio metalurgijos gamyklą „Azovstal“, kur yra likusių sugriauto miesto gynėjų ir civilių.

13:19 Rusijos kariuomenė pradėjo aktyviai naudoti raketas ir oro antskrydžius Zaporožės srityje, ypač Guliajpolės ir Orichovo miestuose, pranešė Zaporožės regiono karinės administracijos atstovas spaudai, ginkluotųjų pajėgų pulkininkas Ivanas Arefjevas,

12:08 Ukrainos centrinė žvalgyba: okupuotame Sorokino mieste Luhansko srityje prasidėjo „Luhansko Liaudies Respublikos pasų“ išdavimo procesas Ukrainos piliečiams, perkeltiems iš neseniai okupuotų teritorijų.

12:01 Paskelbti okupantų nuostoliai Ukrainoje.

Generalinis štabas/UNIAN
Suvestinė.

11:54 JAV mano, kad Rusijai nepavyko įgyvendinti savo „sunkaus“ ​​plano užgrobti Ukrainą dėl apmokytų karių trūkumo ir logistinių klaidingų skaičiavimų.

11:24 Luhansko srityje dingo du gelbėtojai: jie nunešė vandens į Nyžnės kaimą ir pradingo. Apie tai pranešė Luhansko srities valstybės administracijos vadovas Sergijis Gajdaj.

10:59 Penki Mykolajevo srities gyventojai buvo sužeisti pastarosiomis dienomis per rusų okupantų išpuolius, teigė Mykolajevo regiono tarybos pirmininkė Anna Zamazeeva.

10:48 Rusijos kariai nuolat apšaudo Luhansko sritį, o artimiausiomis dienomis tikimasi dar labiau suintensyvėjusio puolimo, pranešė Luhansko srities karinės administracijos vadovas Sergijus Gajdaj.

10:20 „New York Times“: JAV žvalgybos duomenys padėjo nuskandinti okupantų karinį laivą „Moskva“.

09:39 Regionų karinių administracijų vadovų duomenys: naktį Rusijos kariai stipriai apšaudė Luhansko ir Donecko sritis, ne taip intensyviai apšaudė Charkovą, Dniepropetrovsko srityje raketa atakavo Pokrovskio bendruomenę ir apšaudė du kaimus, o gegužės 5 d. paleistas raketos smūgis į Očakovą Mykolaivo srityje.

09:14 Golosiivskij rajone 4 aukštų pastate kilo didelio masto gaisras, niekas nežuvo, gelbėtojai evakavo 98 žmones, pranešė Kyjivo valstybės pagalbos tarnyba.

09:05 Dar beveik 500 ukrainiečių pavyko evakuoti iš Mariupolio ir „Azovstal“, pranešė Andrijus Jermakas.

08:45 Generalinė prokuratūra: oficialiais duomenimis, Rusijos kare prieš Ukrainą žuvusių vaikų skaičius išaugo iki 223: 15 metų savanoris žuvo gegužės 5 dieną Charkovo srities Feldmano ekoparke, o balandžio 23 d. Donecko srities Novoselivkoje mirė 17-metis vaikinas, apie tai sužinota tik dabar.

Generalinė prokuratūra
Suvestinė.

08:19 Rusijos įsibrovėliai naktį apšaudė gyvenvietes Dniepropetrovsko srities Kryvij Rig ir Sinelnikivskij rajonuose, aukų nėra. Apie tai pranešė Dniepropetrovsko srities karinės administracijos vadovas Valentynas Rezničenka.

07:59 Britų žvalgyba: įnirtingas „Azovstal“ gynėjų pasipriešinimas didina nuostolius tarp rusų ir žlugdo jų planus Donbaso pietuose.

Didžiosios Britanijos žvalgyba praneša, kad Rusijos kariai Mariupolyje jau antrą dieną tęsia „Azovost“ metalurgijos gamyklos antžeminį puolimą, nepaisant Rusijos tvirtinimų, kad jie tik bandys ją blokuoti.

„Tikėtina, kad Rusija atnaujins pastangas užtikrinti „Azovstal“ ir užbaigti Mariupolio užėmimą dėl artėjančios Pergalės dienos minėjimo gegužės 9-ąją ir Vladimiro Putino troškimo simbolinės sėkmės Ukrainoje“, – sakoma pranešime.

07:56 Amerikos karo studijų instituto analitikai prognozuoja, kad Rusijos kariai artimiausiomis dienomis užims „Azovstal“, o tai reikš Mariupolio kontrolę, tačiau Ukrainos kariai gali deokupuoti Charkovo sritį.

07:31 Paskelbtas karo veiksmų žemėlapis Ukrainoje.

Britų žvalgyba
Karo veiksmai Ukrainje.

07:28 Anot Zaporožės karinės administracijos, Černihove rusai verčia gyventojus pildyti dokumentus dėl žemės nuosavybės ir taip nori atimti žemę iš žmonių.

06:48 Generalinio štabo suvestinė: Mariupolyje rusai ir toliau blokuoja gynybos pajėgas „Azovostal“ srityje, o kai kuriose vietovėse su oro parama atnaujino oro antskrydžius, kad perimtų gamyklos kontrolę.

03:04 Rusai sunaikino arba apiplėšė fermas Dergačiovo bendruomenėje Charkovo srityje, todėl šiemet sėjos akcijos nebus, pranešė Dergačiovo bendruomenės vadovas Viačeslavas Zadorenko.

2022 05 06 09:00
Spausdinti