Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


75-oji Ukrainos karo diena: naujausios žinios iš fronto
Alfa.lt
Twitter@DefenceU
Ukrainos karė.

19:49 Oro pavojus aidi daugelyje Ukrainos apskričių, tarp jų ir Kyjivo.

19:26 Pranešama apie naujus okupantų antskrydžius Odesos srityje.

18:08 Mykolajevo desantininkai kartu su įgula sunaikino rusų šarvuotą automobilį „Tiger“, pranešė 79-oji Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atskiroji puolimo brigada.

17:41 Natalija iš Mariupolio virš 2 mėnesių gamino maistą „Azovstal gamyklos“ teritorijoje besislapstantiems žmonėms.

„Su vyru apsistojome vietoje, kurioje saugujomės nuo bombų. Vaikus ir suaugusius maitinome 2 mėnesius ir 4 dienas. Dėl to esu teta Sriuba. Vaikai neprisiminė mano vardo, todėl mane taip vadino“, – pasakoja Natalija.

17:39 Ukrainos gynybos ministerija teigia, kad būsimiems mūšiams dėl Chersono srities Rusijos okupantai Krymo pusiasalio šiaurėje paskyrė papildomus artilerijos dalinius.

17:16 11 žmonių, įstrigusių privataus namo rūsyje Luhansko srities Šepilove, galės būti išgelbėti tik išvalius Belogorivkos teritoriją, sakė regiono karinės administracijos vadovas Sergijus Gajdaj.

17:01 Jau 100 proc. Irpeno teritorijos paviršius buvo apdorotas sapierių, – meras Aleksandras Markušinas.

16:50 Mariupolio miesto tarybos deputatas Oleksandras Lašinas iš savo šaltinių sužinojo, kad gegužės 11 dieną Rusijos okupantai „Azovstal“ teritorijoje rengiasi panaudoti cheminį ginklą prieš Ukrainos gynėjus.

16:46 Nikolajevo apylinkėse apšaudymo metu žuvo vyras, pranešė Valstybinė pagalbos tarnyba.

Valstybinė pagalbos tarnyba
Sugriautas pastatas Nikolajevo srityje.

16:18 Černobylio atominės elektrinės okupacijos metu rusai nepavogė iš stoties nei branduolinių, nei radioaktyvių medžiagų.

15:49 Rusija padvigubino karinio jūrų laivyno sparnuotųjų raketų „Caliber“ skaičių Juodojoje jūroje iki 50 raketų, pranešė Ukrainos gynybos ministerijos atstovas spaudai Oleksandras Motuzianikas.

15:20 29 metų operos dainininkas Sergijus Ivančukas buvo apšaudytas Charkovo srityje evakuodamas žmones. Pasak miesto Pirmosios gydytojų asociacijos, jis šiuo metu medicinos traukiniu vežamas į Lvovą.

S. Ivančukas gavo 5 šautines žaizdas į kepenų, plaučių, kojų ir pirštų sritis.

15:01 Generalinė prokuratūra: Netoli Makarivo kaimo (Kyjivo sritis) buvo rasti dar trijų civilių žmonių kūnai – rusų okupantai juos nušovė į galvą.

14:43 Ukrainos saugumo tarnyba gavo nelaisvėje paimtų Rusijos okupantų parodymus, kurie buvo mobilizuoti balandį. Jiems buvo žadami dideli pinigai ir gana ramios užduotys: sutvarkyti gatves vadinamajame „L/DLR“, vežti ir pakrauti žuvusius ir sužeistuosius, taip pat budėti patikros postuose.

Tuo pačiu metu visi „atsargos kariai“ buvo išsiųsti į karščiausius mūšio laukus.

14:25 Okupantai apšaudė Slovjansko miestą Donecko srityje, pranešė Slavjansko meras Vadymas Liachas.

13:56 Rusijos kariškiams nepavyko laikinai okupuotame Melitopolyje pravesti gegužės 9 d. šventės, žmonės nori palikti miestą, bet į juos arba šaudoma, arba neleidžiama, sakė meras Ivanas Fiodorovas.

13:29 Ukrainos žvalgyba: Chersone okupantai ieško apleistų butų, kad galėtų juose apgyvendinti savo kariškius ir žvalgybos pareigūnus.

12:56 Prezidentūros patarėjas Michailas Podoliakas atsakė į Vladimiro Putino išsakytą melą gegužės 9-osios parado metu. Jis tikina, kad NATO neketina pulti Rusijos, o Ukraina Krymo.

„Rusijos kariuomenė miršta ne gindama savo šalį, o bandydama užimti kitą. Šiam karui nebuvo jokių racionalių priežasčių, išskyrus skausmingas Rusijos imperines ambicijas“, – sakė jis.

12:34 BNS: Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, pirmadienį atidarydamas kasmetinį paradą, skirtą vadinamajai Pergalės dienai pažymėti, pareiškė, kad rusų pajėgos Ukrainoje gina „Tėvynę nuo absoliučiai nepriimtinos grėsmės“.

11:58 Mariupolio mero patarėjas Petro Andriuščenka: laikinai okupuotame Mariupolyje okupantai dislokavo 300 metrų „Šv. Jurgio juostą“ ir, pasitelkę „keliaujančius menininkus“ iš okupuotų teritorijų, bando sukurti vaizdą Rusijos televizijai.

11:43 Ryte Rusijos kariuomenė pradėjo raketų smūgį Odesos srityje, pranešė miesto taryba.

11:34 Ukrainos padangėje žuvo žinomas karinio jūrų laivyno karininkas, karinio jūrų laivyno vado pavaduotojas aviacijai, pulkininkas Igoris Bedzaj, sakė fondo „Sugrįžk gyvas“ direktorius, jūrų pėstininkų ir karinis ekspertas Tarasas Čmutas.

10:40 Mariupolio mero patarėjas Petro Andriuščenka sakė, kad Rusijos okupantai pradėjo šturmuoti „Azovstal“ gamyklą po to, kai JT evakuacijos kolona paliko Donecko sritį.

10:04 Ukrainos premjeras skelbia, kad, kol tęsiasi karas, todėl karinio amžiaus vyrai negalės palikti šalies.

09:58 Rusijos kariuomenė bando „atkirsti“ Luhansko sritį nuo Ukrainos, perimdama maršruto Lisičanskas-Bachmutas kontrolę, o Rusijos karinė technika jau nukreipta per Severo Donecą, pranešė Luhansko srities valstybės administracijos vadovas Sergijus Gajdaj.

09:48 Skelbiami okupantų nuostoliai Ukrainoje.

Generalinis štabas/UNIAN
Suvestinė.

09:47 Generalinė prokuratūra: oficialiais duomenimis, per Rusijos pradėtą karą Ukrainoje žuvo mažiausiai 226 vaikai, o 415 buvo sužeisti.

09:45 Regioninių karinių administracijų duomenys: ši naktis Ukrainos rytuose ir pietuose buvo nerami: okupantai apšaudė gyvenvietes. Charkove ir Donbase yra žuvusių ir sužeistų, Chersono srityje okupantai ruošiasi švęsti gegužės 9-ąją.

09:37 Britų žvalgyba: Rusija bombardavimui naudoja pasenusias raketas ir bombas.

09:02 Rusijos kariškiai, bandydami išvengti dalyvavimo karo veiksmuose Zaporožės srityje, apšaudė dvi dešimtis nuosavų automobilių, pranešė Zaporožės regiono karinė administracija.

08:24 Dniepropetrovsko srities karinės administracijos vadovas Valentynas Rezničenka: Rusijos įsibrovėliai vėl apšaudė Zelenodolsko bendruomenę Dniepropetrovsko srityje, aukų kol kas nėra.

07:58 Luhansko srityje okupantai apšaudė Šipilovo rūsyje pasislėpusius 11 žmonių, su jais prarastas ryšys, pranešė Luhansko karinės administracijos vadovas Sergijus Gajdaj.

06:51 Ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas: Rusijos kariai telkia pajėgas ir ruošiasi pulti gyvenvietes Iziumo ir Donecko srityse.

05:13 Operatyvinė vadovybė „Pietūs“ praneša, kad priešo karinio jūrų laivyno grupė yra „pasirengusi pradėti raketų smūgį“.

03:12 Okupantai paskelbė, kad gegužės 9 dieną Melitopolyje surengs akciją „Nemirtingasis pulkas“. Gyventojams draudžiama judėti su automobiliais miesto centre, pranešė Zaporožės regiono karinė administracija.

02:01 Azovo pulko vado pavaduotojas kapitonas Sviatoslavas Palamaras sakė, kad „Azovstal“ kariškiai nežino, kiek bendražygių liko po griuvėsiais gamykloje po bombardavimo, o atšilus negyviems kūnams viskas pradėjo irti bei nuodyti aplinką.

2022 05 09 09:05
Spausdinti