Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


78-oji Ukrainos karo diena: naujausios žinios iš fronto
Alfa.lt
Ukrainos ginkluotosios pajėgos
Deganti okupantų technika.

20:12 BNS: Jungtinių Tautų Žmogaus teisių taryba didele balsų dauguma nubalsavo už siūlymą pradėti tyrimą dėl Rusijos karių Ukrainoje galimai įvykdytų rimtų nusikaltimų, dar labiau didindama diplomatinį spaudimą Maskvai.

18:42 Pranešama apie sprogimus Chersone ir Odesoje.

18:40 Mariupolio mero patarėjas Petro Andriuščenka paskelbė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota rusų bombarduojama Ukrainos gynėjų kontroliuojama „Azovstal“ metalurgijos gamykla.

18:01 Ministro Pirmininko pavaduotoja ir laikinai okupuotų teritorijų reintegracijos ministrė Irina Vereščiuk prašo „kai kurių politikų, žurnalistų ir visuomenės veikėjų“ nekomentuoti vyriausybės bandymų evakuoti sužeistus kovotojus iš Mariupolio „Azovstal“, nes derybos su Rusija yra „labai sunkios“.

17:29 Rusų okupantai dar kartą subombardavo Kremenčugo naftos perdirbimo gamyklą. Vietos valdžios duomenimis, atkeliavo 4 sviediniai.

16:59 Generalinė prokuratūra: Dniepropetrovsko srityje Velyka Kostromka kaimas apšaudytas kasetiniais šaudmenimis. Pirminiais duomenimis, žuvo ir buvo sužeistas vienas žmogus, sunaikintas energetikos infrastruktūros objektas.

16:24 Civilių gyventojų evakuacija iš Severodonecko sustabdyta, nes nesiliauja rusų okupantų apšaudymai, pranešė Severodonetsko karinės-civilinės administracijos vadovas Oleksandras Striukas.

15:58 Gynybos ministerijos atstovas spaudai Oleksandras Motuzianikas: Rusijos kariuomenė Charkovo kryptimi stengiasi užkirsti kelią ginkluotųjų pajėgų veržimuisi prie valstybės sienos.

14:57 Kyjivo regione pradėti sunaikinto tilto per Irpin upę Stojankoje atstatymo darbai, kuris buvo susprogdinti vasario 25 d., siekiant užkirsti kelią Rusijos karių puolimui.

14:01 Operatyvinė vadovybė „Šiaurė“: Naktį rusai smogė į Černigovo srities Novgorodo-Siverskio sritį, žuvo mažiausiai trys žmonės.

13:38 Kremlius pareiškė, kad reikia stiprinti su Ukraina besiribojančių teritorijų saugumą, nes esą Belgorodo sritis ne kartą buvo apšaudyta iš Ukrainos pusės.

13:07 Denisas Pušilinas patvirtino, kad Rusijos pajėgos ir toliau bando užgrobti „Azovstal“ gamyklą Mariupolyje, taip pat atmetė galimybę iš ten ištraukti Ukrainos karius.

12:36 Ukrainos saugumo tarnyba praneša, kad užkirto kelią teroristiniam išpuoliui Zaporožėje ir sulaikė jo vykdytoją.

12:29 Ryte okupantai apšaudė Sumų sritį iš sunkiosios artilerijos, žuvo pensijinio amžiaus civilis, pranešė Ukrainos valstybės sienos apsaugos tarnyba, Sumų srities prokuratūra.

12:10 Rusijos Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas pareiškė, kad Ukrainai gaunant ginklus iš NATO šalių padidėja visaverčio branduolinio karo galimybė.

12:01 Mariupolyje rusai blokuoja požeminius išėjimus iš „Azovstal“ metalurgijos gamyklos, o Ukrainos gynėjai pradeda kontratakas, pranešė Mariupolio mero patarėjas Petro Andriuščenka.

11:50 Rusijos kariuomenė per pastarąją parą apšaudė 10 gyvenviečių Donecko srityje, žuvo ir buvo sužeisti 22 civiliai, pranešė Nacionalinė policija.

11:18 Apie 10 val., Rusijos kariai paleido sparnuotąją raketą į Zaporožę, pranešė regiono valstybės administracija.

11:01 Rusijos Kursko srityje FSB pareigūnai sulaikė vietos gyventoją, kuris, kaip įtariama, rengė teroro aktą „susitaręs su Ukrainos specialiosiomis tarnybomis“.

10:37 Luhansko srities karinė-civilinė administracija praneša, kad visame regione dabar nėra vandens ir elektros.

09:51 Paskelbti okupantų nuostoliai Ukrainoje.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų štabas
Suvestinė.

09:25 Regioninių karinių administracijų duomenys: Rusijos okupacinės pajėgos aktyviai apšaudo Ukrainos rytus ir pietus, šturmuoja Donecko sritį, o visi rusų bandymai pulti Iziumo kryptimi buvo atremti.

09:07 Britų žvalgyba: Rusija po didelių nuostolių išveda karinius dalinius iš Charkovo srities, kad persigrupuotų ir papildytų savo pajėgas.

„Ukrainos pajėgos ir toliau kontrpuola į šiaurę nuo Charkovo, atkovodamos kelis miestus ir kaimus Rusijos sienos link. Dėl Rusijos prioriteto Donbase Charkovo regione dislokuoti daliniai tapo pažeidžiami mobilių ir labai motyvuotų Ukrainos kontratakų“, – sakoma pareiškime.

09:01 Per praėjusią parą Rusijos kariai Luhansko srities miestus ir kaimus apšaudė 26 kartus, daugiausiai Severodonecką – 9 kartus. Apie tai pranešė Luhansko srities karinės administracijos vadovas Sergijus Gajdaj.

08:33 CNN rado vaizdo įrašą, kuriame Rusijos kariai nušovė du neginkluotus civilius, besitraukiančius nuo susirėmimų Kyjivo pakraštyje 2022 metų kovą.

Stop kadras

08:11 Rusijos kariai vėl apšaudė Zelenodolsko bendruomenę Dniepropetrovsko srityje, žuvo ir buvo sužeistas vienas žmogus, pranešė Dniepropetrovsko srities karinės administracijos vadovas Valentynas Rezničenka.

08:01 JAV sankcijos verčia Rusiją tam tikroje karinėje įrangoje naudoti kompiuterių lustus iš indaplovių ir šaldytuvų, sakė JAV prekybos sekretorė Gina Raimondo.

07:52 Rusai kelis kartus atakavo Novgorodo-Siverskio miesto mokyklas, yra žuvusiųjų ir sužeistųjų, pranešė Černigovo regiono valstybinės administracijos vadovas Viačeslavas Čausas.

07:21 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabas: Priešas vykdo aktyvų puolimą Rytų operatyvinėje zonoje, siekdamas visiškai kontroliuoti Donecko, Luhansko ir Chersono sričių teritoriją bei išlaikyti sausumos koridorių su laikinai okupuotu Krymu.

05:34 JAV Karo tyrimų institutas: Rusijos pajėgos artimiausiomis dienomis gali ruoštis atnaujinti puolimą, kad užimtų visą Chersono regioną.

03:21 Nuo vasario 24 dienos rusai laikinai užimtose Zaporožės teritorijose pagrobė 271 žmogų, pranešė Zaporožės regiono valstybinės administracijos vadovas Oleksandras Staruchas.

02:10 Mariupolį ginančių jūrų pėstininkų vadas Sergijus Volyna kreipėsi į Eloną Muską pagalbos evakuojant „Azovstal“.

2022 05 12 08:24
Spausdinti