Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


KARAS UKRAINOJE
88-oji karo Ukrainoje diena: pagrindiniai įvykiai fronte
Alfa.lt
Telegram/UNIAN
Minos.

22:29 Donecko srities administracijos vadovas Pavlo Kyrylenka pranešė, kad per sekmadienį (gegužės 22 d.) dėl okupantų karo veiksmų regione žuvo 5 asmenys, dar 11 sužeisti.

22:26 Mikolajivo miestas rusų pajėgų apšaudomas kasetiniais sviediniais.

21:41 Ukrainos Jungtinių pajėgų grupė skaičiuoja, kad per savaitę Donecke ir Luhanske ukrainiečiai sunaikino 205 priešo technikos vienetus, įskaitant tris lėktuvus, atmuštos 84 atakos.

21:39 Per sekmadienį (gegužės 22 d.) rusų pajėgos tris kartus bombardavo Dniepropetrovsko sritį, aukų nėra.

20:32 Donbase ukrainiečių artileristai pasieniečių žvalgybos dėka sunaikino Rusijos okupantų pontoninį tiltą, kai juo judėjo priešo tankas.

20:05 Dėl anksčiau sekmadienį vykusio rusų apšaudymo Malyne (Žitomiro sritis) žuvo mažiausiai vienas žmogus, trys sužeisti.

19:37 Ukrainos generalinio ginkluotųjų pajėgų štabo duomenimis, rusų pajėgos tęsia puolimą ir bando prasiveržti pro ukrainiečių gynybos linijas Donecko ir Luhansko kryptimi.

18:38 Kaip praneša okupantai, anksčiau per sprogimą Energodare „liaudies meras“, kolaborantas Andrejus Ševčikas sužeistas nesunkiai.

17:12 Rusų pajėgos apšaudė Černihivo srities pasienį, aukų nėra.

16:28 Mariupolio mero patarėjo Petro Andriuščenkos teigimu, šeštadienį (gegužės 21 d.) iš miesto į netoliese esančias filtravimo stovyklas okupantai išvežė 313 gyventojų, tarp jų – 55 vaikus. Iš pačių stovyklų tą pačią dieną į Rusiją buvo ištremti 245 žmonės (tarp jų – 29 vaikai).

15:22 Mikolajivo regiono taryba: okupantai gegužės 21 d. apšaudė Mikolajivo apylinkes, 9 žmonės sužeisti.

15:00 Lvivo desantininkai numušė Rusijos atakos lėktuvą Su-25.

14:46 Aukščiausioji Rada pratęsė karo padėtį iki rugpjūčio 23 d.

14:39 Rusijos kariai pradėjo raketų smūgį į gyvenvietę Malyne (Žitomiro sritis), pranešė meras Aleksanderis Sitajla.

14:23 Beveik visoje Ukrainoje, išskyrus rytinius ir pietinius regionus, buvo paskelbtas oro antskrydžio perspėjimas. Sostinėje parlamentarai sustabdė Aukščiausiosios Rados posėdį ir nuėjo į slėptuves.

Telegram/UNIAN
Oro antskrydžių perspėjimai.

13:45 Vokietijos žvalgyba turi informacijos, kad kare Ukrainoje dalyvaujančių Rusijos pajėgų gretose yra Rusijos dešiniųjų radikalų ir neonacių organizacijų narių.

13:44 Mariupolio mero patarėjas Petro Andriuščenka sakė, kad Rusijos užpuolikai nuo gegužės 21 dienos pakeitė įvažiavimo sistemą Mariupolyje ir Mariupolio rajone.

Mero patarėjo teigimu, nuo šiol automobiliams ir keleiviams įvažiuoti į Mariupolį reikia gauti leidimą. Leidimas galioja tris dienas, tačiau yra vienkartinis.

13:26 Krašto apsaugos spaudos centras: Rusijos propagandistų siužeto dėka Ukrainos artilerija apskaičiavo vietą ir Luhansko srityje sunaikino savaeigį minosvaidį „Tulpė“.

12:36 Vakar okupantai subombardavo beveik visas Dergačiovų bendruomenės gyvenvietes Charkivo srityje, pranešė Dergačiovo bendruomenės vadovas Viačeslavas Zadorenko.

12:32 Rusų įsibrovėliai Mariupolyje surengė „savanorių mitingą“ su raudonomis vėliavomis, kuris baigėsi ekskursija po Dramos teatrą, kurį okupantai ir sunaikino, pranešė Mariupolio mero patarėjas Petro Andriuščenka.

Petro Andriuščenka/Telegram
„Savanoriai“.

12:19 Ukrainos saugumo tarnyba neleido Rusijos agentams prasiskverbti į ginkluotųjų pajėgų kovinio padalinio gretas.

12:05 Kyjivo miesto taryba įvardijo labiausiai užminuotas sostinės regiono sritis. Tai yra vietos, kur įvyko kariniai susirėmimai – Pušča-Voditsa, Vinogradaras, Svjatošinskio miškų ūkis, greitkelis Žitomiro ir Vyšgorodo kryptimi.

12:03 Energodaro meras patvirtina pranešimus, kad per sprogimą mieste buvo sužeistas „liaudies meras“, kolaborantas Andrejus Ševčikas bei jo sargybiniai.

Ryte nepažįstami asmenys susprogdino įėjimą į pastatą, kuriame buvo apsistojęs A. Ševčikas.

12:01 Prezidentūra pabrėžia, kad Ukrainai reikia amerikietiškos MLRS daugkartinės raketų paleidimo sistemos tam, kad atblokuotų Juodąją jūrą.

11:38 Iziumo regione rusai ruošiasi atnaujinti puolimą, sakė Charkivo regiono valstybinės administracijos vadovas Olegas Sinegubovas.

11:31 Nacionalinė policija: okupantai apšaudė 12 gyvenviečių Donecko srityje, nužudydami ir sužeisdami 58 civilius.

11:18 Britų žvalgyba: Rusija dislokavo vienintelę savo grupę, ginkluotą tankų pagalbinėmis kovinėmis mašinomis „Terminator“, remti puolimą prie Severodonecko.

Šios grupės buvimas prie Severodonecko gali reikšti, kad ten dalyvauja centrinė karių grupė, nes tik jie turi šias transporto priemones. Pažymima, kad anksčiau ši grupė patyrė didelių nuostolių, bandydama pasiekti rytinį Kyjivo pakraštį per pirmąjį karo etapą.

11:09 Paskelbti okupantų nuostoliai Ukrainoje.

11:04 Rusijos okupuotame Energodare šiuo metu vyksta derybos dėl priešgaisrinės gelbėjimo komandos vado Vitalijaus Trojano paleidimo ir grąžinimo namo, sakė meras Dmitrijus Orlovas.

10:54 Saugumo taryba: Dėl stiprios rublio devalvacijos okupantams neužtenka susimokėti už karą Ukrainoje, net už vieno kambario butą Rusijos kaime.

10:20 Žiniasklaida: Pietinėje Sevastopolio įlankoje, Rusijos okupuotame Kryme, yra dislokuoti 2 povandeniniai laivai, dar 4 – jūroje.

09:48 Karinių regionų valstybės administracijų duomenys: Rusijos okupacinės pajėgos apšaudo Ukrainos rytus ir pietus, priešas blokuoja kelius ir tiltus, per kuriuos Chersono srities gyventojai bando patekti į kontroliuojamą teritoriją.

09:21 Generalinė prokuratūra: nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios nukentėjo mažiausiai 662 vaikai: žuvo – 232, sužeista daugiau nei 430.

09:07 Luhansko regiono karinės adminisracijos vadovas sakė, kad okupantai Severodonecką atakavo iš keturių pusių. Nesiliauja civilinės infrastruktūros apšaudymas.

08:51 Naktį Rusijos kariai raketomis apšaudė Zaporižios srities kaimą, yra aukų. Apie tai pranešė Zaporižios regiono karinė administracija.

08:19 Bučoje rasti dar du okupantų nužudyti civiliai, pranešė Kyjivo srities policija.

Kyjivo srities policija

07:46 Ginkluotosios pajėgos kartu su partizanais Zaporižioje sunaikino kelias priešo artilerijos sistemas, pranešė regiono karinė administracija.

06:55 Ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas: Okupantai Belgorodo srityje dislokavo operatyvinės-taktinės raketų sistemos „Iskander-M“ paleidimo įrenginius.

04:01 Operatyvinė komanda „Pietūs“: Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino didelio kalibro patranką „Hiacintas“ ir didelės galios savaeigę mašiną „Bijūną“.

03:28 Amerikos karo studijų institutas: Rusijos kariuomenė gali ruoštis puolimui, kad užimtų likusią šiaurinio Chersono regiono dalį ir žengtų į Zaporižią.

00:27 Mykolajive girdimi kasetinių sviedinių sprogimai, pranešė meras Aleksandras Senkevičius.

00:13 Prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad padėtis Donbase itin sunki, Rusijos kariuomenė, anot prezidento, bando pulti Slavjanską ir Severodonecką.

2022 05 22 08:18
Spausdinti