Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KARAS UKRAINOJE
89-oji karo Ukrainoje diena: pagrindiniai įvykiai fronte
Alfa.lt
Operatyvinė komanda „Pietūs“
Karys.

19:36 Pavlograde (Dnepropetrovsko sritis) pranešama apie sprogimus.

18:49 Maskvos pajėgų kontroliuojamos Ukrainos pietinės Chersono srities administracija pirmadienį pranešė, kad rublis taps oficialia valiuta kartu su ukrainietiškomis grivinomis.

17:35 Pasirodė vaizdo įrašas iš Limano. Nepatvirtintomis žiniomis, rusai šiaurinėje miesto dalyje užėmė kelias gatves: Podstepnaja, Jubilejnaja ir Kazačia. Vietiniai kanalai pranešė, kad evakuacija iš Limano buvo sustabdyta dėl apšaudymo.

16:59 Luhansko srities karinės administracijos vadovas Serhijus Haidajus sakė, kad okupantai prie Vrubivkos apšaudė evakuacijos autobusą.

16:14 Baltarusijos ginkluotosios pajėgos pratęsė mokymus pasienyje su Ukraina ir Vakarų šalimis mažiausiai iki gegužės 28 d.

15:42 Vietos žiniasklaida: Melitopolyje įvyko suardyti geležinkelio bėgių, kuriai atvykdavo okupantai.

15:07 Po sprogimo okupuotame Energodare okupantui Andriui Ševčikui lūžo raktikaulis, sakė teisėtai išrinktas Energodaro meras Dmitrijus Orlovas.

14:49 Garsiosios frazės „Russkij voennij korabl, idi na*uj“ autoriui pavyko ištrūkti iš Rusijos nelaisvės, paskelbė Gyvatės salos pasienio kontrolės punkto vadovas Bohdanas Gockis.

14:20 Bandydami atkirsti Luhansko sritį nuo greitkelio Lysičanskas-Bachmutas, rusai sugadino didelio skersmens dujotiekį, todėl kyla abejonių dėl dujų tiekimo Donecko sričiai, pranešė Luhansko karinės srities valstybės administracijos vadovas Serhijus Haidajus.

13:59 Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovas Kirilas Budanovas tvirtina, kad į Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną buvo pasikėsinta nužudyti vos tik prasidėjus karui Ukrainoje.

13:17 Volodymyras Zelenskis: Gegužės 17 d. po Rusijos kariuomenės įvykdyto oro smūgio į Desnos kaimą Černihovo srityje po griuvėsiais buvo rasti 87 žmonių kūnai.

13:11 Rusijos karys Vadimas Šišimarinas, apkaltintas civilio nužudymu Sumų regione, buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos.

13:02 Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad Kremlius neketina iškeisti Ukrainos „Azovstal“ kovotojų į Viktorą Medvedčuką, nes tai „skirtingos žmonių kategorijos“ – jis ukrainietis, o ne karys.

12:28 Rusijos užsienio reikalų viceministras Andrius Rudenko pripažino, kad vyko diskusija su Ukraina dėl Mariupolio gynėjų mainų.

12:12 Generalinė prokurorė Irina Venediktova: dėl Rusijos ginkluotos agresijos civilių aukų skaičius pasiekė 4600, iš jų 232 vaikai.

12:02 Charkove dėl okupantų apšaudymų pusė tūkstančio namų nerestauruotina, Šiaurės Saltivkos rajone vietos valdžia jau planuoja statyti naujus būstus, bet laukia kariuomenės leidimo, pranešė Prezidento kanceliarijos vadovo pavaduotojas Kyrylo Tymošenko

11:52 Generalinė prokuratūra paskelbė, kad Donecko srities Bachmuto gyventojas buvo atskleistas už išdavystę. Vyriškis pažymėjo Ukrainos gynėjų buvimo vietas.

11:07 Po smūgių Malynai rusai raketomis apšaudė Korosteną Žitomiro srityje. Naktį viena raketa buvo numušta, kita apgadino geležinkelio infrastruktūrą, pranešė Žitomiro regiono administracijos vadovas Vitalijus Bunečko.

10:56 Donecko policija: Donecko srityje Rusijos kariai apšaudė 12 gyvenviečių, nužudė 6 ir 11 sužeidė.

09:51 Valstybės sienos apsaugos tarnybos duomenimis, į Ukrainą grįžtančių piliečių skaičiaus didėjimo tendencija tęsiasi.

09:10 Naktį Rusijos kariai pradėjo naują raketų smūgį Žitomyro srityje – raketa apgadino pramonės objektą, kitos raketos nuolaužos apgadino tris namus Korostene, pranešė karinė administracija.

09:04 Paskelbti okupantų nuostoliai Ukrainoje.

09:00 Naktį Rusijos kariai apšaudė Dniepropetrovsko srities Krivyj Riho rajoną ir smogė iš MLRS „Uragano“ prie Apostolivska bendruomenės.

08:45 Vakar okupantams raketa smogus Malyną (Žitomyro sritis) buvo apgadintas „Ukrzaliznicos“ objektas, apie 150 gyvenamųjų pastatų, vienas žmogus žuvo, keturi buvo sužeisti, pranešė meras.

08:22 Britų žvalgyba: Tikėtina, kad per pirmuosius tris karo Ukrainoje mėnesius žuvusiųjų skaičius iš Rusijos pusės bus toks pat, kaip ir Sovietų Sąjungoje per devynerius metus trukusį karą Afganistane.

Prastos taktikos su ribota oro priedanga, lankstumo stoka ir komandinis požiūris, kai kartojamos klaidos, lėmė tokį aukštą okupantų nuostolių lygį, kuris ir toliau didėja per puolimą Donbase.

07:57 Luhansko srityje per dieną nuo rusų nukenčia po 70 namų, pranešė Luhansko srities valstybės administracijos vadovas Serhijus Haidajus.

07:43 Charkove nuo apšaudymo apgadinta bažnyčia, o Čuhuivo rajone degė namai ir kavinės, paskelbė Valstybinė pagalbos tarnyba Charkovo srityje.

07:01 Ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas: Baltarusijos ginkluotosios pajėgos intensyvina žvalgybą ir dislokuoja papildomus dalinius pasienio zonose.

03:57 Nuo karo pradžios Valstybinės pagalbos tarnybos Charkovo gelbėtojai 98 vietose visiškai išardė šiukšles. Jose rasta 150 kūnų.

03:36 Okupantų Zaporožės regione daugėja. Vasylivkos mieste jų jau yra daugiau nei vietinių, pranešė srities karinė administracija.

01:48 Naujausias Rusijos laivas „Admirolas Makarovas“ iš Sevastopolio pajudėjo į priešo grupę Juodojoje jūroje, pranešė operatyvinė komanda „Pietūs“.

01:17 JAV ekspertai teigia, kad Rusijos kariai ruošiasi puolimui pietų kryptimi, o gegužės 22 dieną Rytų Ukrainoje pasiekė tik minimalių laimėjimų.

2022 05 23 08:43
Spausdinti