Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


LIETUVA
A. Armonaitė: pašalinti R. Pocių iš VST vadovų buvo teisingas sprendimas
BNS
Lukas Balandis/BNS
Aušrinė Armonaitė.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad pašalinti Ričardą Pocių iš Viešojo saugumo tarnybos (VST) vadovų buvo teisingas Vyriausybės sprendimas.

„Jei tarnybų vadovai nedirba savo darbo, kuris yra labai atsakingas, su jais tenka atsisveikinti. Aš manau, kad ministrė viską teisingai padarė, jai būtų buvę neatsakinga palikti tokį žmogų pareigose, kuris neprisistato į darbą. Tikiuosi, kad mes turėsime daugiau viešumo šioje istorijoje“, – LRT pirmadienį kalbėjo A. Armonaitė.

Pašalinti R. Pocių iš pareigų dėl netinkamo jo darbo Vyriausybei pasiūlė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Anot jos, R. Pociui ir opozicijai „pavyko apsukti debatą“ nukreipiant dėmesį nuo R. Pociaus atleidimo priežasčių į A. Bilotaitės sprendimus valdant pernai vykusias riaušes, nors būtent tarnybų darbas buvo užtikrinti parlamento saugumą.

A. Armonaitės taip pat sakė, kad nepalaikys opozicijos inicijuojamo parlamentinio tyrimo dėl riaušių valdymo, nes tai yra „politinis tyrimas, siekiant politizuoti procesą, siekiant traukti kažkokius dalykus ar pritempti prie ministrės darbo specifikos“.

„Ne ministrų darbas yra užtikrinti pastatų saugumą, tai yra tarnybų darbas. O ministrų darbas yra užtikrinti, kad tarnybos sklandžiai dirbtų, vadovus skirti, atleisti – jie atskaitingi būtent jiems“, – tvirtino A. Armonaitė.

„Tad yra įdomu, kodėl parlamentarai vykdo tyrimą apie visiškai iš konteksto ištrauktą vieną įvykį, o ne sistemingą pareigų nevykdymą, ko nevykdė iš pareigų pašalintas vadovas. Mes apie tai nekalbame – tai yra šiaip jau neįtikėtina, kad apie esmę mes nekalbame, kalbame apie foną“, – kalbėjo ministrė.

Ginčai dėl pernai rugpjūtį prie Seimo kilusių riaušių kilo po to, kai Viešojo saugumo tarnybos (VST) vadas Ričardas Pocius paliko pareigas šalių sutarimu ir viešai prabilo apie A. Bilotaitės atsakomybę dėl netinkamo riaušių malšinimo.

Po jo interviu „Delfi“ Vidaus reikalų ministerija teigė, kad savo pareiškimais buvęs VST vadas bando pridengti savo melagingą informacijos teikimą, nebuvimą darbo vietoje ir nepasiekiamumą. A. Bilotaitė generolo teiginius vadino „liguistais kliedesiais“.

Opozicija kritikuoja ministrę ir žada inicijuoti parlamentinį tyrimą išsiaiškinti situacijai, abiem pusėms apsikeitus kaltinimais. Opozicinė Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ kreipėsi ir į Generalinę prokuratūrą prašydami įvertinti, ar A. Bilotaitė ir kiti pareigūnai tinkamai ėjo savo pareigas.

2022 10 31 08:52
Spausdinti