Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


IZRAELIO IR „HAMAS“ KARAS
A. Blinkenas: išsprendus konfliktą Gazos Ruože, Izraelis turėtų realią galimybę integruotis į Artimųjų Rytų regioną
BNS
YouTube
Jungtinių Valstijų vyriausiasis diplomatas Antony Blinkenas.

Jungtinių Valstijų vyriausiasis diplomatas Antony Blinkenas antradienį pareiškė, kad Izraelis gali integruotis į Artimųjų Rytų regioną, tačiau pirmiausia jis privalo išspręsti situaciją, susijusią su karu Gazos Ruože.

„Manau, kad ten iš tikrųjų yra realių galimybių, tačiau turime įveikti šį labai sudėtingą momentą“, – nurodė A. Blinkenas po derybų su Izraelio užsienio reikalų ministru Israeliu Katzu.

Izraelio karas prieš „Hamas“ Gazos Ruože prasidėjo po kruvino kovotojų spalio 7 dienos išpuolio, per kurį, Izraelio duomenimis, žuvo apie 1 140 žmonių, daugiausia civilių.

Tą dieną kovotojai taip pat paėmė įkaitais apie 250 žmonių, iš kurių, Izraelio pareigūnų teigimu, 132 tebėra Gazos Ruože, o mažiausiai 24, kaip manoma, žuvo.

Atsakydamas į tai, Izraelis pažadėjo sunaikinti grupuotę ir pradėjo nesiliaujantį bombardavimą bei sausumos invaziją, dėl kurių didelė Gazos Ruožo dalis virto griuvėsiais.

„Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, nuo spalio 7-osios apsiaustoje palestiniečių teritorijoje žuvo mažiausiai 23 084 žmonės.

2024 01 09 12:02
Spausdinti