Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


„NORD STREAM 2“
A. Blinkenas: JAV trukdys Rusijai naudotis „Nord Stream 2“ kaip ginklu prieš Europą
BNS
Scanpix
A. Blinkenas.

Dabartinė JAV administracija, atėjusi į valdžią, kai dujotiekis „Nord Stream 2“ buvo užbaigtas statyti daugiau nei 90 proc., mano, kad būtina neleisti Rusijai naudotis šiuo projektu kaip spaudimo Ukrainai ir Europai įrankiu, trečiadienį pareiškė amerikiečių valstybės sekretorius Antony Blinkenas.

„Esame pasiryžę pasiekti kažką pozityvaus esant šiai sudėtingai situacijai, kurią paveldėjome“, – per bendrą spaudos konferenciją su Vokietijos užsienio reikalų ministru Heiko Maasu sakė A. Blinkenas.

„Mūsų tikslas lieka tas pats: užtikrinti, kad Rusija negalėtų naudotis energetika kaip prievartos ginklu, ginklu prieš Ukrainą ar prieš bet ką kitą Europoje“, – pažymėjo valstybės sekretorius.

Jis pakartojo Vašingtono poziciją, jog „Nord Stream 2“ yra Maskvos geopolitinis projektas, keliantis grėsmę Europos energetinei nepriklausomybei bei pavojų Ukrainos ir kitų regiono šalių nacionaliniam saugumui.

A. Blinkenas taip pat atkreipė dėmesį, kad pastaruoju metu Amerika aktyviau negu anksčiau įvedinėjo sankcijas su šiuo projektu siejamoms rusų struktūroms.

Valstybės sekretorius pridūrė, kad Vašingtonas ir Berlynas kartu priešinasi Rusijos „provokuojamiems veiksmams“ prieš Ukrainą.

H. Maasas savo ruožtu pareiškė, jog Vokietija tęsia derybas su JAV dėl „Nord Stream 2“ problemos. Berlynas mano, kad būtina susitarti su Kijevu dėl alternatyvaus dujų tiekimo maršruto, pridūrė ministras.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 06 23 15:13
Spausdinti