Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


KAIMYNAI
A. Lukašenka pagrasino nacionalizuoti „nedraugiškų šalių“ kapitalo įmones Baltarusijoje
BNS
Scanpix
A. Lukašenka.

Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka pagrasino nacionalizuoti investuotojų iš „nedraugiškų šalių“ Baltarusijoje turimas įmones ar jų akcijas.

Su Baltarusijos prezidentūros spaudos tarnyba siejamas „Telegram“ kanalas „Pul Pervogo“ paskelbė vaizdo įrašo, padaryto per A. Lukašenkos vizitą į ekskavatorių gamyklą Vitebsko srityje „Amkodor-KEZ“ praėjusį penktadienį, ištrauką, kurios pradžioje šios įmonės vadovybės atstovas šalies autoritariam lyderiui užsiminė apie Lietuvos investuotojų ketinimus dalyvauti įrašo ištraukoje neįvardintame projekte.

„Kad daugiau arti nematyčiau čia tų lietuvių, suomių ir kitų. Mes žinome, kaip jie atėjo. Mes žinome, kaip jie viską paliko ir išvyko“, – emocingai pertraukdamas įmonės atstovo paaiškinimą pareiškė A. Lukašenka.

Jis teigė, kad nenori įvardyti konkrečių įmonių, tačiau sulaukia pranešimų apie investuotojų elgesį.

„Vieni pabėgo – suomiai. O lietuviai laksto ir ieško kaip kad ne apleisti įmonę, o ją gerai parduoti“, – sakė A. Lukašenka.

„Tad jie turėtų žinoti, kad niekas nieko su užsienio kapitalu neparduos! Tai bus nacionalizuota. Štai ir viskas!“, – pokalbio temą užbaigė valstybės vadovas.

Baltarusijos valdžia apribojo užsienio investuotojų iš „nedraugiškų šalių“ teises ir galimybes pasitraukti iš šioje šalyje turimo verslo.

2022 11 14 09:33
Spausdinti