Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


BUNDESTAGO RINKIMAI
A. Merkel „tvirtai įsitikinusi“ dėl savo bloko kandidato į kanclerius
BNS
Scanpix
Angela Merkel ir Arminas Laschetas.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel šeštadienį sakė, jog yra „tvirtai įsitikinusi“ dėl savo partijos kandidato į kanclerius būsimuose rugsėjo rinkimuose Armino Lascheto, taip suteikdama postūmį stringančiai jo kampanijai.

„Jam visuomet būdavo svarbu į centrą iškelti individą ir jo neliečiamą orumą... Esu tvirtai įsitikinusi, kad būtent su tokiu požiūriu [jis] tarnaus Vokietijos žmonėms kaip kancleris“, – pareiškė ji per Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) ir jos regioninės partnerės Bavarijoje – Krikščionių socialinės sąjungos (CSU) – rinkimų mitingą Berlyne.

Naujos kadencijos nebesieksiančios A. Merkel centro dešinės blokas oficialią rinkimų kampaniją prieš rugsėjo 26 dieną įvyksiančius Vokietijos rinkimus pradeda smukus jo populiarumui – dabar jis yra 23 procentai. Blokas tik šiek tiek lenkia centro kairės socialdemokratus ir žaliuosius.

Apklausos taip pat rodo mažą A. Lascheto – Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės premjero ir A. Merkel CDU lyderio – populiarumą. Tuo metu jo varžovo, socialdemokrato Olafo Scholzo, kuris yra vicekancleris A. Merkel koalicinėje vyriausybėje, pozicijos stiprėjo.

A. Merkel, kuri Vokietijai vadovauja nuo 2005 metų, 2018-aisiais paskelbė, kad nesieks penktos kadencijos.

A. Laschetas nekomentavo pastarojo meto apklausų rezultatų, bet CSU lyderis Markusas Soederis, kuris taip pat pasirodė šeštadienio mitinge, nebuvo patenkintas bloko kampanija. Praėjusį  mėnesį jis sakė, jog CDU-CSU reikia pademonstruoti, kad jis nebando „nuvažiuoti į kanclerio būstinę miegamajame vagone“.

Kol kas neatrodė, kad A. Laschetas būtų įkvėpęs rinkėjus ar padaręs įspūdį žmonėms, kai praėjusį mėnesį jo regione kilo dideli potvyniai. Trečiadienį jis atmetė klausimą, ar svarsto galimybę užleisti vietą M. Soederiui, su kuriuo varžėsi dėl bloko kandidato į kanclerius statuso, ir sakė, kad CDU-CSU „aiškiai nusprendė“, kas dalyvaus rinkimuose.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 08 21 14:00
Spausdinti